AcasăACTUALAr trebui să ne îngrijoreze armele nucleare tactice cu care ameninţă Rusia?...

Ar trebui să ne îngrijoreze armele nucleare tactice cu care ameninţă Rusia? Analiza completă

spot_img

Rachetele nucleare tactice au apărut pe scena internațională, după ce președintele rus Vladimir Putin, care se confruntă cu pierderi pe câmpul de luptă în estul Ucrainei, a amenințat că Rusia „va folosi toate sistemele de arme disponibile” dacă integritatea teritorială a Rusiei este amenințată.

Putin a caracterizat războiul din Ucraina drept o bătălie existențială împotriva Occidentului, pe care îl acuză că vrea să slăbească, să dezbine și să distrugă Rusia.

CITEŞTE ŞI: DOLJ: Copil de 12 ani, urmărit în trafic de polițiști. Acesta se afla la volanul mașinii furate de la părinți

Președintele american Joe Biden a criticat amenințările nucleare deschise ale lui Putin împotriva Europei. Între timp, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a minimizat amenințarea, spunând că Putin „știe foarte bine că un război nuclear nu trebuie purtat niciodată și nu poate fi câștigat”.

Publicația The Conversation a publicat o analiză realizată de Nina Srinivasan Rathbun, profesor de Relații Internaționale la Colegiul de Litere, Arte și Științe USC Dornsife din California.

Analiza completă, în PressHUB

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri