AcasăPOLITICĂApropiat al lui Liviu Dragnea, decorat de Klaus Iohannis

Apropiat al lui Liviu Dragnea, decorat de Klaus Iohannis

spot_img

Președintele României, Klaus Iohanis, l-a decorat pe președintele Curții de Conturi din România, Mihai Busuioc, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională adusă la dezvoltarea auditului public în context european, pentru integritatea și profesionalismul de care a dat dovadă în exercitarea actului de control, contribuind la o mai bună întrebuințare a resurselor financiare ale statului”.

Mihai Busuioc, promovat la nivel înalt în politică de Liviu Dragnea, secretar general în guvernul Grindeanu la momentul OUG 13, al cărui nume apare în legătură cu afacere Belina și în mai multe acte depuse la Parchetul General, a primit de la Klaus Iohannis Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, potrivit decretului prezidențial semnat pe 8 septembrie.

Mihai Busuioc a refuzat să demisioneze din guvernul Grindeanu

Actualul președinte al Curții de Conturi, decorat de președintele Klaus Iohannis pentru merite deosebite, este cunoscut ca „omul lui Dragnea”, fiind promovat de acesta la cel mai înalt nivel al politicii. În 2017, la momentul când a fost adoptată OUG 13, Mihai Busuioc era Secretar General al guvernului condus de Sorin Grindeanu.


CITEŞTE ŞI: Primarul unei comune a încetat din viaţă

Când acesta din urmă a intrat în conflict cu Liviu Dragnea, Mihai Busuioc a fost demis din funcție, dar a blocat demiterea prin simplul fapt că a refuzat. HotNews.ro scria în 2017 că a refuzat să contrasemneze ordinul premierului Grindeanu de eliberare din funcție, iar în absenta semnăturii sale, cei de la Monitorul Oficial au refuzat la rândul lor să publice actul de eliberare din funcție.

Mai mult, Busuioc le-ar fi dat asigurări miniștrilor apropiați de Liviu Dragnea, precum Carmen Dan, că nu vor fi schimbați din funcție deoarece nu va contrasemna ordinele de demitere emis de Grindeanu.


În cele din urmă, de la guvern au plecat și Sorin Grindeanu, și Mihai Busuioc. Dar acesta nu a rămas pe drumuri. În octombrie 2017, a fost numit președinte al Curții de Conturi, deși nu avea experiență în domeniu.

Anterior, a mai fost secretar de stat, din 2014, apoi secretar general adjunct și secretar genral al Ministerului Dezvoltării, în perioada în care instituţia a fost condusă de Liviu Dragnea și de Sevil Shhaideh.

A condus Agenţia Naţională de Cadastru (ANCPI), de unde a fost demis de Victor Ponta în 2012.

Potrivit jurnalistului Vlad Petreanu, există o legătură între Mihai Busuioc și dosarul Belina, insula statului care a ajuns ilegal în administrarea Tel Drum, companie care are legături tot cu Liviu Dragnea.

Articolul integral, la PressHub.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri