AcasăACTUALAparatul radar poate înregistra pe timpul nopţii? Ce răspund poliţiştii

Aparatul radar poate înregistra pe timpul nopţii? Ce răspund poliţiştii

spot_img

Şeful Serviciului Poliţie Rutieră (SPR) Olt, Cristian Tiţa, a pus capăt unor mituri şi teorii, care circulă printre şoferi, conform cărora aparatul radar nu poate înregistra viteza de deplasare a unui vehicul, pe timpul nopţii.

Cristian Tiţa a declarat că, inclusiv la nivelul judeţului Olt, cinemometrele sunt folosite chiar şi noaptea, în anumite condiţii.

„Da, se poate. Inclusiv la nivelul judeţului nostru, folosim aparatele de măsurare a vitezei, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Bineînţeles că filmarea trebuie să îndeplinească toate condiţiile de legalitate, să se vadă numărul de înmatriculare, iar în situaţia în care se face contestaţie să-l vadă şi judecătorul, atunci când se cere filmarea. Se înregistrează la fel ca ziua pentru că, până la urmă, este vorba despre mecanismul de funcţionare”, a afirmat şeful SPR.

El a adăugat că în cadrul Serviciului sunt poliţişti specializaţi în operarea acestor aparate.

„Într-adevăr, noaptea este mai greu din cauza elementului vizibilitate. Sunt condiţii de vizibilitate clar mai reduse şi atunci operatorul radar trebuie să fie foarte bun. Sunt poliţişti specializaţi care sunt foarte buni pe ceea ce fac, ca în orice domeniu”, a mai spus Cristian Tiţa.

VEZI ŞI: Emisiunea “Reporter 24” din 29 noiembrie | Invitat – Cristian Tiţa, şeful Poliţiei Rutiere Olt

 

 

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri