AcasăTECHAnunţul Microsoft care afectează toţi utiliatorii Windows 10 | Este vorba despre...

Anunţul Microsoft care afectează toţi utiliatorii Windows 10 | Este vorba despre parola contului

spot_img

Microsoft intenționează să facă un nou upgrade major pentru sistemul de operare Windows 10 începând cu anul viitor. Astfel, veţi putea să vă conectaţi pe conturile Microsoft fără parolă de pe orice dispozitiv care rulează cu Windows 10.

Acest lucru înseamnă că PC-urile vor utiliza software-ul Windows Hello pentru autentificarea utilizatorilor cu amprente digitale, un cod PIN, o cheie USB sau autentificare facială. Opțiunea de a introduce parola va dispărea pur și simplu de pe ecran.

Schimbarea va fi opțională și, dacă utilizatorii decid să o pornească, opțiunea de parolă va dispărea de pe ecran în momentul în care se conectează.

Microsoft susține că un cod PIN scurt de patru cifre este mult mai sigur decât o parolă pentru că Windows stochează acele chei private. Dispozitivele au un modul Trusted Platform Module (TPM), un cip sigur care păstrează un cod PIN local, pe dispozitiv, spre deosebire de o parolă conectată la internet. Dacă un server este compromis și o parolă este furată, un atacator ar putea accesa dispozitivul sau contul utilizatorului. Dar, un astfel de atac nu ar funcționa cu un cod Hello Windows.

Opţiunea de logare fără parolă va fi disponibilă și pentru companii, prin Azure Active Directory, care ar putea ajuta la blocarea dispozitivelor și la protecția datelor valoroase prin eliminarea parolei.

În prezent, Microsoft testează crearea unui Windows 10 fără parolă.

economica.net

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri