AcasăANUNȚURIANUNȚ PRIVIND LANSAREA APELULUI DE SELECȚIE Nr. 1/2022

ANUNȚ PRIVIND LANSAREA APELULUI DE SELECȚIE Nr. 1/2022

spot_img

Numărul de referință al apelului de selecție:apel selectie nr.1/2022

Data publicarii: 24 noiembrie 2022

Grupul de Acțiune Locală Vedea-Găvanu-Burdea proiect finantat prin axa  Leader din PNDR anunță lansarea primului apel de selectie aferent anului 2022 pentru masurile, M2/2A, M5/2A, M6/6A, M7/6B (fonduri FEADR)  si M9/6A  în perioada 25 noiembrie 2022 – 30 decembrie 2022.

 

  1. Masura M2/2A – Dezvoltarea exploatatiilor agricole beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin masura M2/2A  Fermieri, cu excepția persoanelor fizice neautorizate, cooperative (cooperativele și societățile cooperative agricole), grupuri de producători, constituite în baza legislației naționale în vigoare care deservesc interesele membrilor.Beneficiarii trebuie sa se regaseasca intre cei prevazuti in cadrul HG226/2015 cu modificarile si completarile ulterioare.
  2. Masura M5/2A Sprijinirea formelor asociative legal constituite Solicitanţii eligibili care pot primi fonduri nerambursabile sunt forme asociative legal constituite din sectorul agricol care deservesc interesele propriilor membri. Beneficiarii indirecti: fermieri (membri ai formelor asociative legal constituite), persoanele in căutarea unui loc de munca, consumatorii, autoritățile prin fiscalizarea afacerilor agricole, furnizorii entităţilor juridice care implementează proiecte prin această măsură, etc Beneficiarii trebuie sa se regaseasca intre cei prevazuti in cadrul HG226/2015 cu modificarile si completarile ulterioare.
  3. Masura M6/6A – Dezvoltarea sectorului non-agricol (beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin masura M6/6A Micro‐întreprinderi şi întreprinderi neagricole mici existente  şi nou‐înfiinţate (start‐ups) din teritoriul GAL si fermieri sau membrii unor gospodării agricole1 (autorizaţi cu statut minim de PFA) care îşi diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activităţi neagricole  în cadrul întreprinderii deja existente, incadrabile în micro‐întreprinderi şi întreprinderi mici, cu excepţia persoanelor fizice neautorizate. (orice persoana fizica sau juridica sau orice grup de persoane fizice sau juridice, indiferent de forma juridica acordata grupului si membrilor sai in temeiul legislatiei in vigoare, poate fi considerat membru al unei gospodarii agricole, cu exceptia lucratorilor agricoli). Beneficiarii trebuie sa se regaseasca intre cei prevazuti in cadrul HG226/2015 cu modificarile si completarile ulterioare.
  4. Masura M7/6B – Dezvoltarea satelor beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin masura M7/6B sunt Directi: Unitatile administrativ teritoriale din teritoriul GAL Vdea Gavanu Burdea (comune, orase cu mai putin de 20.000 locuitori) si asociatiile acestora, ONG-uri, unităti de cult pentru investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural, persoane fizice autorizate/societăti comerciale care detin în administrare obiective de patrimoniu cultural de utilitate publică, de clasă B, pentru investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural, conform legislatiei in vigoare.Indirecti: populatia din teritoriu. Beneficiarii trebuie sa se regaseasca intre cei prevazuti in cadrul HG226/2015 cu modificarile si completarile ulterioare.
  5. Masura M9/6A Sprijin pentru crearea de noi activitati economice in sectorul non-agricol beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin masura M9/6A sunt fermierii sau membrii unor gospodarii agricole care isi diversifica activitatea prin infiinatarea unei activitati non-agricole in spatiul rural pentru prima data, micro-intreprinderi si intreprinderi mici existente in spatiul rural, care isi propun activitati neagricole pe care nu le-au mai efectuat pana la data aplicarii pentru sprijin, micro-intreprinderi si intreprinderi mici noi, infiintate in anul depunerii aplicatiei de finantare sau cu o vechime de maximum 3 ani fiscali consecutivi, care nu au desfasurat activitati pana in momentul depunerii acesteia (start-up), beneficiari ai masuriilor M4/2B si/sau M6/6A care se incadreaza in cei enumerati mai sus, persoanele fizice neautorizate nu sunt eligile. Beneficiarii trebuie sa se regaseasca intre cei prevazuti in cadrul HG226/2015 cu modificarile si completarile ulterioare.

 Fondurile nerambursabile disponibile pentru cele cinci măsuri ,valoarea publica alocata pe masura:

  1. Masura M2/2A – Dezvoltarea exploatatiilor agricole 35.000,00 Euro, valoarea maxima a ajutorului public nerambursabil fiind de 000,00 Euro/proiect .
  2. Masura M5/2A Sprijinirea formelor asociative legal constituite 600,35 euro, valoarea maxima a ajutorului public nerambursabil fiind de 22.600,35 euro /proiect.
  3. Masura M6/6A – Dezvoltarea sectorului non-agricol 101.355,70 euro, valoarea maxima a ajutorului public nerambursabil fiind de 101.355,70 euro/proiect.
  4. Masura M7/6B – Dezvoltarea satelor, fonduri disponibile in valoare totala de 000,00 euro (fonduri FEADR), valoarea maxima a ajutorului public nerambursabil fiind de 200.000,00 euro/ proiect.
  5. Masura M9/6A Sprijin pentru crearea de noi activitati economice in sectorul non-agricol 100.000,00 euro, valoarea maxima a ajutorului public nerambursabil fiind de 000,00 euro /proiect.

 Valoarea minima nerambursabila pe proiect nu poate fi mai mica de 5.000 euro.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa telefonic la nr. 0371129700, in scris la adresa de e-mail office@galvgb.ro sau la sediul GAL Vedea Gavanu Burdea.

Depunerea proiectelor se va face la sediul GAL Vedea-Găvanu-Burdea din localitatea Ghimpeteni, Strada Primariei nr. 6, în perioada 25 noiembrie 2022 – 29 decembrie 2022, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 09:30 – 16:30, iar in data de 30 decembrie 2022 in intervalul orar 09:30 – 16:00.

Anuntul privind lansarea apelului de selectie se gaseste la sediul :, sediul GAL Vedea-Gavanu-Burdea, sediile primariilor partenere,site-ul  www.galvgb.ro.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 30 decembrie 2022, orele 16:00.

Pentru întocmirea și depunerea proiectului trebuie îndeplinite condițiile de conformitate și eligibilitate menționate în Ghidurile Solicitantului pentru măsurile M2/2A, M5/3A , M6/6A, M7/6B, respectiv M9/6A. Documentele justificative pe care trebuie să le depună solicitantul odată cu depunerea proiectului sunt cele prevăzute în Ghidul Solicitantului aferent măsurii pe care aplică. Punctajul acordat criteriilor de selecție prevăzute în Ghidurile Solicitantului și criteriilor de selecție locale este disponibil pe site-ul www.galvgb.ro și va fi afișat la sediul GAL Vedea-Găvanu-Burdea. De asemenea, criteriile de selecție și punctajul aferent pot fi solicitate la datele de contact de mai jos. Comisia de Selecție este formată din: 3 reprezentanți ai sectorului public, 7 reprezentanți ai sectorului privat și 1 reprezentant al societății civile. Apartenența membrilor Comisiei de Selecție la spațiul rural sau urban este următoarea: 11 membri din spațiul rural.

Pentru a afla detalii privind conditiile si modalitatea de accesare a fondurilor europene disponibile, precum si investitiile care sunt finantate prin FEADR, consultati versiunea pe suport tiparit a informatiilor detaliate aferente masurilor lansate, disponibila la sediul GAL precum si Ghidul solicitantului publicat pe site-ul www.galvgb.ro. Daca doriti informatii suplimentare puteti sa formulati intrebari catre Gal Vedea Gavanu Burdea la adresele de e-mail : gal.vedeagavanuburdea@gmail.com si office@galvgb.ro

Data si modul de anuntare a rezultatelor : GAL posteaza pe site-ul sau Rapoartele de selectie cel tarziu in ziua urmatoare aprobarii Rapoartelor de selectie in Comitetul de selectie a proiectelor. In termen de 5 zile lucratoare de la aprobarea rapoartelor de selectie, GAL va notifica solicitantii privind rezultatele procesului de selectie, in scris/e-mail, cu confirmare de primire din partea solicitantului.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri