AcasăACTUALANUNȚ pentru pensionari. Ce se întâmplă din 2021

ANUNȚ pentru pensionari. Ce se întâmplă din 2021

spot_img

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, a declarat, sâmbătă, la Craiova, că după recalcularea tuturor pensiilor, în anul 2021, veniturile pensionarilor vor crește din nou cu 30 de unități procentuale, lăudând că „actuala lege este cea mai bună de până acum”.

Fostul Ministru al Muncii a vorbit și despre salarii, punctând faptul că lefurile românilor s-au dublat, din 2016 până în prezent.

„Să ne uităm în urmă, să vedem cum arăta România anului 2016. Salariile erau cu 50 % mai mici decât cele care sunt acum. De la 1.250 de lei, salariul minim pe economie, am ajuns la 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare, la 3.000 de lei pentru angajații din construcții. Am reușit să facem o lege a salarizării, singura realizată cap coadă după Revoluție. Cei care sunt bugetari știu ce înseamnă acest lucru. Cei care nu sunt bugetari, cred că realizează că salariile din mediul privat nu ar fi crescut atât dacă Guvernul nu ar fi venit decisiv asupra a doi factori: creșterea salariului minim pe economie și legea salarizării. Și pensiile erau, în 2016, cu 30% mai mici, iar azi putem spune că avem o lege a pensiilor care este cea mai bună votată vreodată de către Parlamentul României și aprobată vreodată de către vreun guvern. Asta o spune orice specialist care citește legea și vede cum s-au corectat toate inechitățile, care vede că ne-am respectat programul de guvernare. Noi am venit și am promis că se vor dubla pensiile. Va mai fi o nouă creștere, din 2021, după ce se termină recalcularea tuturor pensiilor și se introduce nou formulă de calcul, va mai fi o creștere de 30 %. Ceea ce asigur este că această lege va produce efecte și că PSD-ul, dacă rămâne la guvernare, o va aplica. Sigur că nu putem fi garanții a ceea ce vor face ceilalți, care vin după noi, fie că vorbim de legea salarizării, fie că vorbim de legea pensiilor”, a spus Lia Olguța Vasilescu în cadrul conferinței Organizației Municipale PSD Craiova.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri