AcasăACTUALAnul Internațional al Mineralogiei, marcat și la Craiova. 30 de colecționari de...

Anul Internațional al Mineralogiei, marcat și la Craiova. 30 de colecționari de minerale, fosile și geme și-au dat întâlnire în centrul urbei

spot_img

În perioada 23 – 25 septembrie, Craiova va fi gazda unei expoziții în aer liber, eveniment organizat pentru a marca Anul Internațional al Mineralogiei.

Expoziția va fi cu vânzare și va avea loc pe Esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu”, Piața „William Shakespeare”.

La manifestare, vor participa colaboratori ai Muzeului Național de Geologie (secție a Institutului Geologic al României), membri ai Asociației Mineralogilor, Paleontologilor și Gemologilor din România, acțiunea având și un puternic caracter educativ, de informare a publicului vizitator.


Expoziția va reuni aproximativ 30 de colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile şi geme din ţară (Baia Mare, Arad, Galați, Tulcea, Bucureşti ş.a.).

CITEȘTE ȘI: Proiectul de buget pentru anul viitor, prezentat până pe 20 octombrie. Premierul Ciucă: „În luna noiembrie să intre la analiză şi vot în Parlament”

„Reprezentând un târg expozițional deschis în aer liber, cu vânzare, craiovenii sunt așteptați să admire și să achiziționeze diverse minerale, colecții de cristale, obiecte ornamentale, bijuterii cu pietre prețioase, precum rubine, safire și smaralde, semiprețioase cunoscute sau mai rare, cristale naturale montate în argint, confecționate manual, coliere cu o cromatică încântătoare brățări, broșe, cercei cu piatra lunii, aventurin, safir, chihlimbar ori jad”, transmit reprezentanții Muzeului Olteniei.


Expoziția va avea loc în perioada 23-25 septembrie, între orele 09.00-19.00.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri