AcasăACTUALANSVSA: 69 de noi focare de pestă porcină africană, depistate în ultima...

ANSVSA: 69 de noi focare de pestă porcină africană, depistate în ultima săptămână

spot_img

69 de noi focare de pestă porcină africană au fost depistate, în ultima săptămână, în România, a anunțat, vineri, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Conform ANSVSA, în prezent sunt active în România 631 de focare pestă porcină africană, din care 13 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 178.976 de porcine.

Din data de 27 august până pe 2 septembrie 2021, s-au consemnat 69 de focare noi de PPA, cele mai multe în judeţele Ialomiţa şi Teleorman (câte 12 focare), Buzău (7), Sălaj (5), Dâmboviţa (4), Dolj (3), Argeş, Brăila, Galaţi, Hunedoara, Sibiu, Vaslui, Vrancea (câte două focare), Arad, Bacău, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Gorj, Maramureş, Mureş, Olt, Satu Mare, Vâlcea (câte un focar în fiecare judeţ).

În aceeaşi perioadă, spun reprezentanții ANSVSA, au fost stinse trei focare, câte unul în judeţele Dâmboviţa, Hunedoara şi Maramureş.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost diagnosticate 5.850 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

Datele centralizate de ANSVSA relevă că, în perioada 27 august 2021 – 2 septembrie 2021, au fost înregistrate şase cazuri noi de PPA la mistreţi.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor.

Pentru această boală nu există vaccin, singura metodă de protejare a sănătăţii animalelor fiind respectarea condiţiilor de biosecuritate.

Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, însă acest virus are un impact dezastruos la nivel economic şi social, mai spun reprezentanții ANSVSA.

CITEȘTE ȘI: Prime de activare pentru șomerii care își găsesc un loc de muncă

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri