AcasăACTUALANRE a introdus noi taxe pentru firmele din sectorul gazelor și energiei...

ANRE a introdus noi taxe pentru firmele din sectorul gazelor și energiei electrice

spot_img

Un ordin al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), publicat recent în Monitorul Oficial, introduce câteva categorii noi de taxe care pot fi plătire de operatorii din sector.

ANRE a elaborat Ordinul 60/2022, care modifică un ordin similar din 2021, referitor la “aprobarea tarifelor şi contribuţiilor băneşti percepute de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei în anul 2022”, scrie Economica.Net.

Modifcările vizează de fapt introducerea unor noi tipuri de tarife încasate de Autoritate.

Astfel, în ordinul vechi, ANRE percepea o singură taxă, de 1.000 de lei, pentru “confirmarea unui sistem de distribuţie închis de energie electrică”.

În Ordinul nou, la acest capitol, ANRE percepe acum patru feluri de taxe. Una este pentru “analiza documentaţiei anexate cererii pentru confirmarea unui sistem de distribuţie închis de energie electrică”, și este de 1.000 de lei. A doua este pentru “aprobarea deciziei de confirmare a unui sistem de distribuţie închis de energie electrică”, și este tot de 1.000 de lei. A treia este pentru “analiza documentaţiei anexate cererii pentru modificarea deciziei de confirmare a unui sistem de distribuţie închis de energie electrică” și costă 125 de lei. În fine, a patra este pentru “modificarea deciziei de confirmare a unui sistem de distribuţie închis de energie electrică”, și este, la fel de 125 de lei.

Lucrurile stau la fel și în sectorul gazelor naturale. Astfel, în vechiul ordin, se percepea, la acest capitol, o singură taxă pentru “confirmarea unui sistem de distribuţie închis de gaze naturale”, de 1.000 de lei.

Acum, identic cu situația din sectorul energiei electrice, și la gaze se plătesc patru astfel de taxe. Prima este pentru “analiza documentaţiei anexate cererii pentru confirmarea unui sistem de distribuţie închis de gaze naturale”, și este de 1.000 de lei. A doua este pentru “aprobarea deciziei de confirmare a unui sistem de distribuţie închis de gaze naturale”, și este tot de 1.000 de lei. A treia este pentru “analiza documentaţiei anexate cererii pentru modificarea deciziei de confirmare a unui sistem de distribuţie închis de gaze naturale”, și este de 125 de lei. A patra este pentru “modificarea deciziei de confirmare unui sistem de distribuţie închis de gaze naturale”, și este tot de 125 de lei.

ANRE arată că taxele se achită de solicitant anterior depunerii documentațiilor iar banii “nu se înapoiază solicitantului în cazul retragerii cererii, al clasării documentaţiei, precum şi al neacordării avizului privind racordarea sau al refuzului de confirmare a sistemului de distribuţie închis”.

CITEȘTE ȘI: Recent reabilitat, Ambulatoriul Clinicii de Pediatrie a Spitalului Filantropia din Craiova și-a reluat activitatea

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri