AcasăACTUALAngajările în sistemul public, suspendate începând cu 1 iulie

Angajările în sistemul public, suspendate începând cu 1 iulie

spot_img

Angajările în instituţiile de stat vor fi suspendate începând cu data de 1 iulie. Guvernul Ciucă a anunţat că are în plan scăderea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, exitând însă câteva excepţii.

- Publicitate -

Coaliţia de guvernare a decis că angajările la stat vor fi îngheţate, pentru a fi respectate angajamentele privind deficitul bugetar, scrie România Tv.

„Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel: diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială; suspendarea angajărilor la stat;
creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, se arată într-un comunicat al Guvernului.


CITEȘTE ȘI: DOLJ: Magazine de lângă școli, amendate în urma unor verificări

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri