AcasăACTUALAnchetă la o școală din Dolj, după ce elevii au primit la...

Anchetă la o școală din Dolj, după ce elevii au primit la limba română subiectele pentru instituțiile care studiază în maghiară

spot_img

A fost demarată o anchetă la Şcoala Gimnazială din comuna Predeşti, județul Dolj, după ce elevii care au susţinut, marţi, proba scrisă la Limba română în cadrul Evaluării Naţionale au primit subiectele pentru şcolile care studiază în limba maghiară.

- Publicitate -

Potrivit inspectorului general, Daniel Ion, cel care iese cu puncte de vedere abia după ce problema se dezbate la nivel de minister, se va propune încetarea contractului de management pentru directorul şcolii, precum şi sancţionarea cadrelor didactice care au făcut parte din comisia de examen şi nu au observat eroarea.

“La Predeşti a fost făcută deja o anchetă şi se va propune încetarea contractului de management pentru directorul şcolii care ocupă funcţia prin detaşare în interesul învăţământului şi vor fi sancţionate cadrele didactice care au făcut parte din comisia de examen şi care nu au observat că au fost distribuite subiecte de limba română specifice şcolilor cu predare în limba maternă maghiară. Avem toleranţă zero pentru astfel de situaţii”, a declarat presei Daniel Ion, potrivit Agerpres.


Elevii de la Predeşti au reluat proba la limba română cu subiecte de rezervă, în a doua parte a zilei.

Ca și în cazul Olimpiadei de Franceză, când șeful învățământului doljean în încercarea de a se spăla pe mâini a găsit rapid vinovați(acest lucru după câteva zile în care a ieșit cu fel și fel de declarații), și de această dată a lipsit comunicarea.

Așa cum nu de puține ori să întâmplă să primim informații în interesul promovării activităților instituției(interesul lor, da, al ISJ Dolj n.r.) direct pe WhatsApp, la ore târzii chiar, era necesar și acum o informare către toți reprezentanții mass-media. Nu s-a putut nici de această dată, Daniel Ion căutând probabil cea mai simplă variantă de a ieși din astfel de situații. Bine măcar că, de această dată, nu a mai promis acea informare(Domnule inspector, nu uitați că această comunicare este importantă! Cât despre toleranța zero, s-o aveți și în relația cu dumneavoastră când vine vorba despre a fi corect cu reprezentanții presei).


Luni s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul examenului de Evaluare Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a (Limba şi literatura română) – sesiunea 2022, iar la nivelul judeţului Dolj au fost prezenţi 4.097 candidaţi. Din cei 4.362 înscrişi, nu s-au prezentat la examen 265 de candidaţi.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Educației, despre subiectele de la Evaluarea Națională: „Nu au fost atât de simple pe cât acuză unii”

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri