AcasăACTUALANCHETĂ de amploare în cazul medicului care şi-a "cazat" părinţii în spital

ANCHETĂ de amploare în cazul medicului care şi-a „cazat” părinţii în spital

spot_img

O anchetă a fost deschisă în urma dezvăluirilor că şefa Secției de Dermato-Venerologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi îşi ţine cazaţi părinţii în unitatea medicală, pe bani publici.

Investigația „Ziarului de Iași” în situația de la Secția de Dermato-Venerologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” a agitat apele în rândul conducerii secției. Mai multe surse din unitatea medicală spun că șefa unității, prof.dr. Laura Gheucă-Solovăstru, se foloseşte de angajaţii şi de resursele spitalului pentru a oferi, în ultimii trei ani, o îngrijire de tip paliativ pentru părinţii săi, dar la Secţia de Dermatologie, şi totul pe banii contribuabililor.

CITEŞTE ŞI: Familia unei românce care a murit, în Anglia, după ce a născut, dă în judecată spitalul. Mărturiile medicului ginecolog

La scurt timp după apariția textului și la o zi de la solicitarea unui punct de vedere, persoane din conducerea secției au început să transmită mesaje prin care îi îndeamnă pe aceștia să nu ofere informații despre pacienți.

Mai mult decât atât, din ceea ce am putut afla până în acest moment, tatăl șefei de secție a fost mutat într-o altă zonă, din aceeași clădire, dar în afara secției, pentru a nu fi găsit luni de controalele demarate de conducerea spitalului.

Din comunicarea internă se înțelege că prof.dr. Laura Gheucă-Solovăstru vrea să impună un embargo total asupra informației.

„Se anunță controale, fiți pe fază, NU dați informații despre pacienți”, spun o parte dintre mesajele care au fost consultate de către „Ziarul de Iași”. Acestea au intrat în posesia publicației noastre din mai multe surse din unitatea medicală, de pe mai multe secții, ele circulând liber între angajați.

Surse medicale au afirmat că aceasta este o practică des întâlnită: la controalele DSP sau ale altor organisme la Secția de Dermato-Venerologie, „pacienții problemă” erau „transferați” rapid pe alte secții.

„Nu dați informații despre pacienți. Acestea se dau de către medicul curant. Informații despre clinică, PERSONAL se dau de către purtătorul de cuvânt al spitalului. Vorbiți cât mai puțin pentru a NU da loc de interpretări”, se mai precizează în mesajele consultate de „Ziarul de Iași”.

Contactată telefonic pentru articolul publicat astăzi, şefa secţiei a negat toate acuzaţiile, dar în urma investigaţiei „Ziarului de Iaşi” conducerea spitalului a verificat registrele de internare: tatăl şi mama medicului figurează cu „multiple perioade de spitalizare continuă” începând cu anul 2018, respectiv 2019. De luni, 31 octombrie, va fi constituită o comisie care va cerceta cazul.

sursa: Ziarul de Iaşi via PRESShub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri