AcasăACTUALANAF reaminteşte: Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual a devenit obligatorie începând cu...

ANAF reaminteşte: Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual a devenit obligatorie începând cu 1 martie 2022

spot_img

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt reamintește contribuabililor că începând cu data de 1 martie 2022, înrolarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) a devenit obligatorie.

Astfel, contribuabilii/plătitorii (persoane juridice, asocieri, alte entităţi fără personalitate juridică, persoane fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent) sunt obligaţi să transmită cererile, înscrisurile sau orice alte documente, către organul fiscal, numai prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv prin înrolarea în sistemul de comunicare electronică dezvoltat de Ministerul Finanţelor/ A.N.A.F.

CITEŞTE ŞI: Amendă aplicată în cazul elicopterului care a aterizat în parcarea unei Mănăstiri din Gorj

„În cazul în care cererile, înscrisurile sau orice alte documente sunt depuse în format letric, acestea nu vor fi luate în considerare, iar organul fiscal va notifica contribuabilii/plătitorii cu privire la obligativitatea comunicării lor prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă. Înrolarea în SPV asigură o comunicare neîntreruptă cu administrația fiscală și duce la eficientizarea modului în care cetățeanul interacționează cu organul fiscal. Astfel se limitează contactul fizic între contribuabili și administrația fiscală”, transmite ANAF prin intermediul unui comunicat.

Înregistrarea în serviciul Spațiul Privat Virtual se realizează accesând site-ul www.anaf.ro/ secțiunea Servicii Online/Înregistrare utilizatori/Spațiul Privat Virtual.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri