AcasăACTUALAmenzile pentru lipsa rovinietei se dublează, potrivit unui proiect de lege aprobat...

Amenzile pentru lipsa rovinietei se dublează, potrivit unui proiect de lege aprobat de Senat

spot_img

Amenzile pentru lipsa rovinietei se dublează, prevede unui proiect adoptat, la începutul săptămânii, de Senat.

- Publicitate -

Șoferii români care circulă fără rovinietă trebuie să se pregătească pentru amenzi usturătoare. Proiectul iniţiat de Guvern a fost deja adoptat de Senat.

Proiectul a fost adoptat de Senat luni, 2 mai, cu aproape 100 de voturi pentru şi 15 împotrivă. Astfel, şoferii trebuie să fie mult mai atenţi şi să verifice valabilitatea rovinietei înainte să plece la drum.


Amenzile pentru autoturisme vor fi cuprinse între 275 şi 550 de lei, iar dacă vorbim de vehiculele de transport persoane amenzile pornesc de la 3.100 de lei şi pot ajunge până la 11.000 de lei în funcţie de numărul de locuri.

Amenzile sunt mari şi pentru vehiculele ce transportă marfă. Pentru vehiculele de până la 3,5 tone amenzile pornesc de la 950 de lei şi pot ajunge până la 23.800 lei în funcţie de masa totală admisibilă tehnic. Proiectul a fost transmis Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

În ultimii ani s-au înregistrat numeroase abateri, așa că autoritățile speră ca înăsprirea amenzilor să îi disciplineze pe șoferi, scrie realitatea.net.


CITEŞTE ŞI: Ucraina acuză că ruşii au luat sute de mii de tone de cereale de pe teritoriile ocupate

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri