AcasăACTUALAmenzi între 100 și 500 de lei pentru minorii care fumează în...

Amenzi între 100 și 500 de lei pentru minorii care fumează în spațiile publice. Proiect inițiat de parlamentari

spot_img

Minorii care sunt prinși fumând în spațiile publice vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei, potrivit unui proiect de lege inițiat de parlamentari de la PSD și minorități naționale.

„Se interzice consumul de tutun, persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani, în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau imităţi economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m, în jurul acestora. Nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei”, conform proiectului de lege, scrie  Mediafax.

Inițiatorii arată că legislația în vigoare nu sancţionează în niciun fel consumul de tutun de către minori.

„Văzând legislaţia naţională în domeniul ordinii publice, constatăm că Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice sancţionează contravenţionale consumul de alcool de către minori, însă această lege şi nici alta nu sancţionează în niciun fel consumul de tutun (fumatul în rândul minorilor). Ca urmare a acestor evidenţe, constatăm că legislaţia din România nu conţine prevederi prin care să fie sancţionat consumul produselor din tutun de către minori şi drept urmare, eforturile autorităţilor, cadrelor didactice şi persoanelor implicate în prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun (fumatului) de către această categorie, sunt lipsite de rezultate”, potrivit expunerii de motive.

Proiectul, inițiat de Eugen Neață, este semnat de 27 de parlamerntari PSD și de doi deputați ai minorităților naționale.

Senatul este primă cameră sesizată, Camera Deputaților fiind for decizional.

CITEȘTE ȘI: Penitenciarul Caracal nu se mai face. Primăria ia înapoi terenul

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri