AcasăACTUALAmenzi de peste 3 milioane de lei pentru nerespectarea legii din domeniul...

Amenzi de peste 3 milioane de lei pentru nerespectarea legii din domeniul gospodăririi apelor

spot_img

În primele patru luni ale anului, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei pentru nerespectarea legislației din domeniul gospodăririi apelor, anunță inspectorii Administrației Naționale Apele Române. 

- Publicitate -

Potrivit unui comunicat al Apelor Române, în perioada ianuarie-aprilie 2022, la nivel național, inspectorii au făcut 2.525 de controale.

În urma acestora, au fost date amenzi în valoare totală de 3.003.500 lei și s-au înaintat 4 sesizări către organele de cercetare penală.


Dintre acestea, cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale (47%).

Au fost verificate 420 de balastiere, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 1.470.000 de lei, 410 stații de epurare și sistemele de alimentare cu apă, unde s-au aplicat amenzi în valoare de 190.000 de lei, 424 agenți economici și primării pentru verificarea stării de salubritate a cursurilor de apă, amenzile aplicate fiind în valoare totală de 172.500 lei.

„Echipele de inspectori din cadrul Administrației Naționale <Apele Române> acționează în teren prin verificarea și, după caz, sancționarea celor care nu respectă legislația din domeniul apelor. În cadrul acțiunilor de control, inspectorii stabilesc măsuri care vizează readucerea apelor și a lucrărilor afectate la starea inițială prin aplicarea principiului <poluatorul plătește>”, se arată în comunicat.


CITEȘTE ȘI: Parfumuri și haine contrafăcute, în valoare de 111.000 de lei, confiscate de vameși

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri