AcasăACTUALAmânarea pentru nouă luni a ratelor la bănci şi sprijin pentru pensionarii...

Amânarea pentru nouă luni a ratelor la bănci şi sprijin pentru pensionarii cu venituri mici, printre noile măsuri de sprijin adoptate de guvern

spot_img
- Publicitate -

Coaliția de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

Prima măsură vizează amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.


O altă măsură este acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

Totodată, se va acorda un sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.


“Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
-suspendarea angajărilor la stat;
-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

CITEŞTE ŞI: Începe Festivalul de Teatru „Ştefan Iordache”, la Caracal. Ediție dedicată actorului Ion Caramitru

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri