AcasăACTUALAlte peste 7.000 de cărți funciare eliberate gratuit în județul Dolj

Alte peste 7.000 de cărți funciare eliberate gratuit în județul Dolj

spot_img

Peste 7.000 de cărți funciare sunt eliberate gratuit, începând din data de 14 septembrie, pentru proprietarii imobilelor din două orașe și nouă comune din județul Dolj, informează Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.

Cele 7.191 de imobile înregistrate gratuit în sistemul integrat de cadastru și carte funciară aparțin locuitorilor din orașele Bechet, Dăbuleni și din comunele Bârca, Caraula, Giubega, Rojiște, Sălcuța, Scăești, Șimnicu de Sus, Teslui, Vela.

Lucrările de cadastru au început în perioada 2019-2020 și au vizat o suprafață totală de 5.760,5474 de hectare.


„75 de primării din cele 76 eligibile au semnat contracte de finanțare cu OCPI Dolj pentru realizarea cadastrului sistematic pe sectoare cadastrale, gratuit pentru cetățeni, în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare  a PNCCF, acordată în  acest an. Suma alocată fiecărei primării este de 160.000 de lei, iar valoarea totală a celor 75 de contracte este de 11.705.000 de lei. Primăriile se află în perioada de încheiere a contractelor de prestări servicii pentru înregistrarea sistematică a proprietăților, pe sectoare cadastrale, cu persoane fizice/juridice autorizate de ANCPI, într-un interval de 60 de zile de la data semnării contractului de finanțare.

Alte 31 de comune beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În Brădești și Pielești lucrările au fost finalizate, iar în comunele Dioști, Bistreț, Rast, Leu, Giurgița, Moțăței, Calopăr, Cetate, Maglavit, Poiana Mare și Teslui lucrările sunt în derulare. Activitatea continuă și, cu această ocazie, felicit primăriile și persoanele fizice/juridice autorizate, care au înțeles importanță economică a acestui program.

 Până la această dată, în județul Dolj, au fost eliberate gratuit 312.881 de cărți funciare, din care numai în acest an peste 68.000, cu sprijinul susținut al colegilor din cadrul ANCPI, cărora le mulțumim”, a precizat Alin Victor Dumitrescu, directorul OCPI Dolj.


În prezent, din totalul de 111 UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută șase comune (Drănic, Mischii, Goicea, Coțofenii din Dos, Brădești, Pielești), iar în alte 104 localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

CITEȘTE ȘI: Un producător de locomotive din Craiova pregătește o livrare în Suedia

 

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri