AcasăACTUALAlte 3 milioane doze de vaccin anti-Covid expirate vor fi distruse

Alte 3 milioane doze de vaccin anti-Covid expirate vor fi distruse

spot_img

România va distruge alte 3 milioane doze de vaccin anti-Covid expirate. Este vorba despre seruri produse de Pfizer, Moderna și AstraZeneca şi achiziţionate de România anul trecut. Cum românii nu s-au înghesuit să se imunizeze împotriva COVID-19, vaccinurile expirate urmează să fie distruse.

Aproximativ 2,9 milioane doze de vaccin împotriva Covid-19, de la producătorii Pfizer, Moderna și AstraZeneca, au expirat în depozite și urmează a fi distruse, conform datelor oficiale analizate de Profit.ro.

„În depozite au expirat aproximativ 2,9 milioane doze de vaccin împotriva COVID-19, care provin de la producătorii Pfizer, Moderna și AstraZeneca”. Acestea ”urmează a fi distruse conform reglementărilor în vigoare”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Cele mai multe doze contractate de România în anii 2020 și 2021 au fost Pfizer/BioNTech, respectiv peste 25 milioane de doze, iar alte 39 milioane de doze Pfizer au fost contractate pentru 2022-2023.

Până acum, România a distrus aproape un milion de doze de vaccin AstraZeneca expirate.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune, falsificare de instrumente de autentificare străine

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri