AcasăECONOMIEAlro Slatina, criză din cauza preţurilor mari la energie. Societatea ar fi...

Alro Slatina, criză din cauza preţurilor mari la energie. Societatea ar fi început deja un program de închidere

spot_img

Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, se confruntă cu preţurile mari din piaţa de energie, fiind cel mai mare consumator de energie din România, astfel că societatea controlată de ruşii de la Vimetco a început un program de închidere totală a activităţii, spune Constantin Popescu, preşedintele Sindicatului Liber Aluministul din cadrul Alro Slatina, pentru Ziarul Financiar.

„Ne confruntăm cu preţurile exorbitante din piaţa de energie şi lipsa energiei din piaţă. Deja am început procesul de închidere. Nu avem de unde să găsim energie, România importă. Extragem aluminiul, urmând să închidem din hale în funcţie de piaţă. Gândiţi-vă că nu putem să producem cu preţul de 2.300-2.600 de dolari pe tonă de aluminiu“, spune Constantin Popescu.

Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie, nu a pu­tut fi contactat de pentru a confir­ma începerea sistării producţiei.

CITEŞTE ŞI: VESTE bună pentru fermieri: Bugetul Ministerului Agriculturii mai mare în 2022

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri