AcasăACTUALAlimentele procesate creează dependență, la fel ca fumatul

Alimentele procesate creează dependență, la fel ca fumatul

spot_img

Alimentele procesate industrial care pot fi consumate imediat au un potențial de dependență asemănător cu cel al tutunului.

Conform unui nou studiu american, acest fapt ar trebui indicat pe ambalajul lor – la fel ca pe cutiile de țigări. Deși dependența de alimente nu este considerată în prezent o problemă care trebuie tratată, potrivit experților medicali americani ea ar trebui adăugată pe lista dependențelor deoarece, până nu se întâmplă acest lucru, nu poate fi elaborat un protocol de tratament adecvat, potrivit publicaţiei maghiare Qubit.

Oftalmologii sunt adesea primii medici care diagnostichează diabetul juvenil

Diabetul este o boală metabolică cronică care poate afecta temporar sau permanent vederea. Amploarea consecințelor, conform diagnosticului inițial asupra ochiului, depinde de când durează boala și dacă nivelul zahărului din sânge, adică glicemia, este compensat bine. Până și copiii întâmpină dificultăți.

CITEŞTE ŞI: Bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice, epuizat în 6 ore

„La copii, se întâmplă adesea ca diabetul zaharat să fie diagnosticat mai întâi de către un oftalmolog și urmează o trimitere la un medic diabetolog pentru consultație. Soluția pentru ochi sănătoși în cazul diabeticilor o reprezintă în principal prevenirea și menținerea nivelului de glucoză din sânge în limitele normale, în mod ideal sub 6,5, până la 7”, spune Slavomíra Hercová, medic oftalmolog slovac, citat de Zdravie.sk.

Cine au fost primii vegani ai lumii? 

Veganismul, una dintre mișcările legate de stilul de viață cu cea mai rapidă creștere din Marea Britanie, și-a extins acoperirea cu 360% în ultimul deceniu. În ziua de azi, mai mult de jumătate de milion de oameni în vârstă de peste 15 ani se autointitulează vegani. Așadar, unde și de ce a început mișcarea? Cine au fost primii vegani ai lumii? Arheologul Dr. Richard Leakey susține că primii noștri strămoși au început cu o alimentație pe bază de plante. „Nu poți sfâșia carnea sau pielea cu mâinile goale și nu am fi fost capabili să gestionăm surse de hrană precum carnea, care necesită canini bine dezvoltați.”

Această teorie sugerează că ne-am orientat către carnea animalelor ca sursă de hrană din necesitate, atunci când nucile, semințele și cerealele sălbatice erau insuficiente. Chiar și în perioada neoliticului, alimentația era încă bazată pe plante, iar carnea reprezenta o sursă de hrană rapidă consumată rar, potrivit Nauka, din Bulgaria.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri