AcasăACTUALAlimentare cu apă oprită într-o comună din Olt, după ce sătenii au...

Alimentare cu apă oprită într-o comună din Olt, după ce sătenii au golit un bazin pentru a-şi uda grădinile

spot_img

Alimentarea cu apă a fost întreruptă pentru mai multe ore, în comuna Valea Mare din judeţul Olt, din cauza consumului mare ce a dus la golirea completă a unuia dintre bazine.

Reprezentanţii Companiei de Apă fac apel la cetăţeni să nu mai folosească apa din reţea pentru agricultură.

„Din cauza consumului mare de apă, din ultimele zile, unul din bazinele de alimentare cu apă din comuna Valea Mare s-a golit complet. Alimentarea cu apă este oprită, până la ora 16.00, în Satu Nou, Satu Vechi, Toboșarului și Țignea, pentru reumplerea bazinului și evitarea unei întreruperi totale a serviciului de alimentare cu apă, în toată comuna. Facem apel la cetățenii din comuna Valea Mare să nu mai folosească apa din rețeaua publică în agricultură, ci numai pentru consumul casnic”, transmit cei de la CAO.

Aceştia mai precizează că apa din rețeaua publică de alimentare nu se foloseste pentru a uda grădina, gazonul și pentru umplerea bazinelor.

„Acest lucru este prevăzut și în contractul încheiat între Compania de Apă Olt și clienți, dar și la art. 229 din Ordinul nr.88/2007 al ANRSC. Să nu uităm că județul Olt se află sub atenționare de Cod Portocaliu de caniculă, în următoarele zile, că traversăm o perioada de secetă pedologică, adică rezerva de apă este scăzută în sol și trebuie să fim mai atenți și mai responsabili atunci când deschidem robinetul”, mai arată CAO.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri