AcasăPOLITICĂAlexandru Stănescu, fost deputat de Olt, în cărţi pentru şefia ANRE

Alexandru Stănescu, fost deputat de Olt, în cărţi pentru şefia ANRE

spot_img

PSD îl susține pe Alexandru Stănescu la șefia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie (ANRE), instituție cheie din domeniul energiei, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Stănescu ar urma să fie audiat și numit prin vot în Parlament.

Fost deputat în legislatura trecută, Stănescu a fost vicepreședinte la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților, relatează g4media.ro.

Potrivit CV-ului, a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Între 1986 și 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, Vișina iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A., Bucinișu.

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) este arbitrul pieței de energie și ar trebui să aibă o activitate independentă de guvern sau parlament.

Rolul ANRE este de reglementare a pieței energiei electrice și a pieței gazelor. Printre atribuțiile ANRE este stabilirea prețurilor reglementate pentru furnizori, crearea cadrului de reglementare și gestionarea liberalizării piețelor de energie electrică și furnizare de gaze.

ANRE decide, de exemplu, dacă permite apariția ”băieților deștepți” pe piața de energie, permițând sau nu încheierea de contracte bilaterale cu durată mare care să ocolească tranzacționarea transparentă pe bursă.

De asemenea, Autoritatea decide ce cheltuieli realizate de companiile furnizoare pot fi recunoscute în costul final al facturilor.

În plus, ANRE poate interveni indirect și asupra prețului gazelor, putând impune noi standarde tehnice (de ex. concentrația minimă de metan) care au impact direct asupra prețurilor din piață.

CITEŞTE ŞI: Oprescu (PSD Olt): Ne vom opune rămânerii în funcţie a unor persoane incompetente. Ca regulă, secretar de stat nu vom mai avea

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri