AcasăACTUALAlaiul Căluşului Oltenesc, de Rusalii, la Craiova

Alaiul Căluşului Oltenesc, de Rusalii, la Craiova

spot_img

În Duminica Rusaliilor de anul acesta, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj va organiza Alaiul Căluşului Oltenesc, eveniment ajuns la cea de-a XXII – a ediție. 

- Publicitate -

Călușari din județele Dolj, Olt și Vâlcea se vor reuni în Piața „Mihai Viteazul“ din Craiova și vor porni în alai spre Parcul „Nicolae Romanescu“, cu popas la Debarcader, unde îi vor bucura pe craioveni cu dansul ritualic al călușului, spun reprezentanții Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.

La eveniment vor participa cetele de căluşari din localitățile doljene: Coţofenii din Dos (sat Potmelţu), Dăbuleni, Giurgiţa, Sopot (sat Pietroaia), Şimnicu de Sus (sat Leşile), precum și ceata din comuna Frâncești – județul Vâlcea și Ceata de călușari „Romula Malva” din comuna Dobrosloveni, județul Olt.


Programul evenimentului este următorul:
Ora 9:00 – Piața „Mihai Viteazul”
Ora 10:00 – Alai pe traseul Piața „Mihai Viteazul” – Calea Unirii – Parcul „Nicolae Romanescu”
Ora 11:00 – Zona „Debarcader”, Parcul „Nicolae Romanescu”

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri