AcasăACTUALAjutorul social în valoare de 250 de lei. Au fost emise peste...

Ajutorul social în valoare de 250 de lei. Au fost emise peste 2 milioane de carduri

spot_img

Până în prezent, au fost emise peste 2 milioane de carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, iar până la finalul săptămânii viitoare toate cardurile vor fi emise, anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

- Publicitate -

Ministerul estimează și că la finele săptămânii viitoare se va finaliza procesul de distribuție, scrie Mediafax.

O posibilă excepție ar putea surveni în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanților Companiei Naționale Poșta Română, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin.


Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.

Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.


Astfel, dacă tranșa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

CITEȘTE ȘI: Recensământul populaţiei şi locuinţelor, prelungit din nou. Care este următorul termen limită

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri