AcasăACTUALAjutorul de 700 de lei dat pensionarilor nu afectează plafonul de compensare...

Ajutorul de 700 de lei dat pensionarilor nu afectează plafonul de compensare a prețului medicamentelor

spot_img

Ajutorul financiar acordat pensionarilor, luna aceasta, nu reprezintă venit din pensie și deci nu afectează plafonul de compensare a prețului medicamentelor, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

- Publicitate -

Ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, acordat în luna iulie 2022 pensionarilor cu venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei nu reprezintă venit din pensie sau din indemnizație socială și nu va fi luat în calcul la stabilirea plafonului de compensare cu 90% a prescripțiilor medicale.

Pentru creșterea accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici, începând cu data de 1 ianuarie 2022 pensionarii cu venituri din pensii și indemnizații sociale până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, beneficiază de compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista B cuprinsă în Lista de medicamente compensate și gratuit, a căror valoare la nivelul prețului de referință/prescripție este de până la 330 lei/lună.


Finanţarea se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi, respectiv, de 40% prin transferuri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătăţii.

CITEȘTE ȘI: A absolvit Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova și Academia Navală din Annapolis, iar acum s-a întors în Forțele Navale Române

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri