AcasăACTUALAjutor financiar de la CJ Olt pentru refugiaţii din Ucraina

Ajutor financiar de la CJ Olt pentru refugiaţii din Ucraina

spot_img

Consiliul Judeţean Olt a aprobat, joi, alocarea unui sprijin în valoare de 400.000 lei pentru Crucea Roşie.

- Publicitate -

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a explicat că sumele urmează să fie folosite pentru ajutarea refugiaţilor din Ucraina.

„Banii, 400.000 lei, vor merge prin Crucea Roşie către refugiaţii din Ucraina. Din toate informaţiile pe care le am, Prefectura şi primăriile au centralizat mai multe spaţii pe care le au la dispoziţie pentru a putea caza refugiaţi în ele. De asemenea, ştiu că sunt şi anumiţi privaţi care au pus spaţiile la dispoziţie. Dacă va fi nevoie, se va încerca la fel ca la începutul pandemiei, a apărut şi o ordonanţă, iar statul va putea plăti cazarea la anumite hoteluri sau pensiuni, astfel încât să reuşim să cazăm cât mai mulţi”, a declarat Oprescu.


La nivelul judeţului Olt sunt disponibile, pentru refugiaţii din Ucraina, 163 de locuri dispuse în patru spații de cazare puse la dispoziție de către autoritățile locale și aproximativ 250 de locuri în spații de cazare puse la dispoziție de către 20 de agenți economici, potrivit Prefecturii Olt.

Sursa citată mai menţionează că numărul de locuri disponibile poate fi majorat în funcție de solicitări.

CITEŞTE ŞI: GORJ: Spitalul Târgu Jiu tratează refugiați din Ucraina


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri