AcasăECONOMIEAjutor de la sindicate pentru angajaţii Alro trimişi în şomaj tehnic

Ajutor de la sindicate pentru angajaţii Alro trimişi în şomaj tehnic

spot_img

Angajaţii Alro Slatina, care au fost trimişi în şomaj tehnic, primesc un ajutor financiar de la unul dintre sindicatele din companie.

Potrivit preşedintelui Sindicatului „Aluministul”, Constantin Popescu, ajutorul este în valoare de 150 lei pe lună, pentru fiecare dintre angajaţii afectaţi de măsurile de restructurare ale companiei.

„Am luat hotărârea în Consiliul Sindical să acordăm un ajutor în valoare de 150 lei pe lună celor care sunt în şomaj tehnic Atât putem să le dăm, pentru că mai mult nu ne permite legea şi nici noi nu avem resurse”, a declarat Popescu.

Sute de angajaţi ai Alro Slatina au fost trimişi în şomaj tehnic, situaţie în care încasează doar 75% din salariul de bază, veniturile lor scăzând foarte mult.

ALRO a trecut la astfel de măsuri cu aproximativ o lună în urmă după ce, din cauza imposibilităţii de a mai cumpăra curentul electric necesar, a luat decizia de a închide trei hale (din cele cinci) de electroliză.

Sute de angajaţi sunt în pericol, nefiind sigur dacă la expirarea perioadei de şomaj tehnic va exista posibilitatea să fie rechemaţi la lucru.

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri