AcasăACTUALAjutoare de stat pentru șase aeroporturi din țară, între care și cel...

Ajutoare de stat pentru șase aeroporturi din țară, între care și cel din Craiova

spot_img

Șase aeroporturi din țară, între care și cel din Craiova, vor primi bani de la stat, sub forma unor subvenții, fiind sprijinite să acopere o parte din pierderile suferite în perioada pandemiei.

- Publicitate -

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost aprobat, de către Guvern, un Memorandum prin care acordă ajutoare de stat în valoare de peste 21,3 milioane de lei pentru șase aeroporturi care au înregistrat în 2019 un tranzit cuprins între 200.000 și 3 milioane de pasageri.

„Sprijinim aeroporturile să depășească pierderile suferite în perioada pandemiei de COVID 19. Am aprobat astăzi (vineri – n.r.), în Guvern, un Memorandum prin care acordăm ajutoare de stat în valoare de peste 21,3 milioane de lei pentru 6 aeroporturi care au înregistrat în 2019 un tranzit cuprins între 200.000 și 3 milioane de pasageri”, a anunțat, într-o postare pe Facebook, Sorin Grindeanu.


Acesta a mai spus că ajutoarele de stat vor fi acordate sub formă de subvenții alocate prin bugetele instituțiilor în coordonarea cărora se află până la data de 24 decembrie 2022, în baza unor măsuri de sprijin economic luate de Comisia Europeană.

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va aloca aceste sume pentru aeroportul Timișoara, iar Consiliile județene vor aloca sumele necesare aeroporturilor din Iași, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava”, a conchis Grindeanu.

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri