AcasăACTUALAeronave din cadrul Forţei Aeropurtate NATO vor ateriza marţi la Bucureşti

Aeronave din cadrul Forţei Aeropurtate NATO vor ateriza marţi la Bucureşti

spot_img

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat vineri că marți, 17 ianuarie, vor sosi în România avioanele AWACS în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a NATO în regiunea Mării Negre.

Aeronave AWACS (Airborne Warning and Control System) din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, vor ateriza marți, 17 ianuarie, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței în regiunea Mării Negre.

CITEȘTE ȘI: Bacalaureatul va avea o nouă structură. Elevii de la uman vor fi testați și la matematică, apare o probă de competențe „complementare” și alte două examene scrise la limbi străine (SURSE)

Potrivit MApN, ca răspuns la agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina, NATO a sporit prezența aeriană în flancul estic al Alianței cu avioane de luptă suplimentare, avioane de supraveghere și avioane cisternă.

Din februarie 2022, aeronavele AWACS au efectuat patrule regulate în estul Europei și în regiunea Mării Baltice pentru a urmări avioanele rusești în apropierea granițelor NATO.

Aeronavele AWACS vor executa, în perioada următoare, zboruri de recunoaștere și supraveghere pe teritoriul Alianței.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri