AcasăADMINISTRAŢIEVIDEO | Reședințele de județ să înglobeze comunele din jur. Ce politician...

VIDEO | Reședințele de județ să înglobeze comunele din jur. Ce politician a făcut propunerea

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a lansat o idee surprinzătoare de reorganizare administrativă a marilor orașe din România. Acesta a vorbit într-o emisiune a postului de televiziune B1TV despre „metropolizarea administrativă a României”.

Adică, spune Bolojan, citat de alba24.ro, comunele care au graniță administrativă cu un municipiu reședință de județ ar trebui să devină primării.

”V-aș spune ce aș vreau eu și ce cred că ar fi bine să facă guvernul în următorii doi ani de zile.


Cred că ar fi un lucru bun să insistăm pe metropolizarea administrativă a României, în sensul în care, sau comunele care au graniță administrativă cu un municipiu reședință de județ să devine primării de sector, două trei mandate, în așa fel încât o planificare urbană în zonele metropolitane în periurban să devină o realitate.

Sau să întărim zonele metropolitane prin lege, în așa fel încât primarul municipiului reședință de județ, consiliul local, să aibă autoritate pentru transportul în comun, pentru marile rețele de încălzire și așa mai departe.

De asemenea, trebuie stimulați primarii manageri. Adică ți-ai încasat impozitele, primești banii de echilibrare, nu i-ai încasat, nu-i primești”, a declarat Ilie Bolojan la B1Tv Live.


Acesta a adăugat că pentru a avea succes în administrație este nevoie de mai multe mandate, pentru continuitate, mai ales în ceea ce privește strategia pentru proiectele europene, care au nevoie de mult timp.

O a doua condiție, spune Bolojan, este o majoritate stabilă în consiliul local.

CITEŞTE ŞI: Elevii şi sportivii din Slatina cu performanţe în anul trecut, premiaţi de Primărie. LISTA performerilor

- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri