Connect with us

ADMINISTRAŢIE

VIDEO. Primarul din Balş, bilanţ la un an de mandat

Publicat

în

Primarul oraşului Balş, social-democratul Cătălin Rotea, a prezentat miercuri într-o conferinţă de presă, bilanţul activităţii primului an de mandat în fruntea urbei.

Rotea a explicat că deşi foarte multe proiecte de investiţii se află la stadiul de studiu de fezabilitate, deoarece atunci când a preluat conducerea primăriei, nimic nu era pregătit, a reuşit să îndeplinească deja mai mult de jumătate din promisiuni.

Proiecte finalizate: extinderea rețelei de iluminat public, reabilitarea Spitalului Orășenesc Balș – Laborator, Ambulatoriu, Secție Cronici, Dispensar TBC, amenajare curte interioară, înființare și modernizare locuri de joacă, montare stații de autobuz și mobilier urban, reabilitarea creșei – extindere cu 20 locuri, reabilitarea pieței – sector lactate, crearea unei scheme de ajutor fiscal pentru agenții economici (Kaufland, Joy), alimentare cu apă pe străzile: Stejarului, Macului, Răsăritului, înființarea unui nou sediu administrativ al primăriei Balș, introducerea rețelei WIFI gratis, investiții în școli.


Proiecte în derulare: alimentare cu apă pe străzile: Popa Șapcă, Mâinești și Luncii, introducere canalizare în zona Vârtina, introducere canalizare pe străzile Măceșului, Mihail Drumeș, Mărășești, Bradului, introducere canalizare în zona Corbeni/ Româna, reabilitarea spitalului: Camera de Gardă, Secția Pediatrie, Secția Radiologie, corp administrativ, bucătărie, construcție spălătorie nouă, amenajarea Parcului Balta Gării, înființare Centru Multifuncțional, înființare Bazin înot, crearea a 48 de locuințe sociale, modernizare esplanadă Casa Tineretului, modernizare străzi: 1 Decembrie, Frații  Buzești, Petre Pandrea și Nufărului, înființarea Parcului Industrial.

„S-a împlinit un an de când am depus jurământul pentru funcţia de primar al oraşului Balş. A trecut exact un an de când făceam mai multe promisiuni bălşenilor şi le mulţumeam pentru faptul că m-au învestit cu încrederea lor. A fost un an care a stat sub semnul pandemiei de COVID-19, un an cu bune, cu rele, un an în care nu m-am văietat niciodată, aşa cum am promis, de greaua moştenire pe care am găsit-o, chiar dacă ea a existat, şi un an în care am încercat să implementăm toate promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală. Cu foarte mare satisfacţie, pot să vă spun că mai mult de jumătate dintre promisiuni au fost finalizate sau începute şi că tot ce s-a spus în campania electorală va fi finalizat”, a declarat Cătălin Rotea.

Primarul a adăugat că multe dintre lucrările propriu-zise vor începe din primăvara anului viitor.


„Când iarna ne va lăsa, sau în primăvară, întreg oraşul va fi un şantier. Am să iau pas cu pas, chiar dacă nu îmi place această replică, ceea ce am spus în programul electoral”, a conchis Rotea.

CITEŞTE ŞI: CNSU: Noi excepţii de la certificatul verde

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

FOTO. Esplanada Slatinei, redată publicului. Proiect finalizat de Ziua Naţională

Publicat

în

Lucrările de reabilitare a Esplanadei din centrul Slatinei au fost finalizate, chiar de Ziua Naţională.

Primarul Emil Moţ a declarat că spaţiul de promenadă a fost redat publicului, însă fără o ceremonie de inaugurare, având în vedere restricţiile din cauza pandemiei.

„Esplanada este finalizată. Din păcate, nu putem face o ceremonie de inaugurare dar am ţinut să fie totul terminat până la 1 decembrie, de Ziua Naţională a României. Cu această ocazie, îi invit pe toţi slătinenii să vină să se bucure de noua Esplanadă din centrul oraşului”, a declarat Moţ.


El a adăugat că au existat şi sincope în desfăşurarea proiectului, însă până la urmă calendarul a fost respectat.

„Lucrarea s-a încadrat în buget, nu există depăşiri, totul a fost conform proiectului. Din păcate, am întâmpinat câteva probleme cu o magistrală şi a trebuit să schimbăm toată canalizarea blocurilor T. Acum totul este ok”, a conchis Emil Moţ.

Valoarea proiectului se ridică la aproape nouă milioane lei, fără TVA.


Fosta Esplanadă este un proiect al vechii conduceri a Primăriei Slatina, cu multe hop-uri în implementare. Deşi, în 2007, lucrările la Esplanadă şi la Expo Parcul din apropiere au pornit cu avânt, aproape imediat s-au şi împotmolit, municipalitatea schimbând firmele de constructori, una după alta. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, investiţia în noul Centru Civic al Slatinei a înghiţit în jur de 15 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: FOTO. Strada Văilor din Slatina a fost reabilitată şi modernizată. Proiect al Primăriei, finanţat cu fonduri europene

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

IML Craiova, clădire reabilitată de CJ Dolj. Cum arată acum imobilul

Publicat

în

Institutul de Medicină Legală Craiova are o nouă imagine, odată cu încheierea lucrărilor la fațadele clădirii.

Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, în interior, se lucrează în ritm susținut, astfel că s-au încheiat deja reparațiile curente ale încăperilor de la etaj și parter, din corpul din spate al clădirii.

Tencuielile vechi au fost îndepărtate și refăcute, pereții au fost vopsiți, s-au montat elementele de tâmplărie și parchetul și s-au schimbat instalațiile sanitare și electrice.


În acest moment, se intervine în spatiile destinate laboratoarelor, în birourile de la demisol și pe casa scării.

CITEŞTE ŞI: FOTO. Strada Văilor din Slatina a fost reabilitată şi modernizată. Proiect al Primăriei, finanţat cu fonduri europene

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

FOTO. Strada Văilor din Slatina a fost reabilitată şi modernizată. Proiect al Primăriei, finanţat cu fonduri europene

Publicat

în

Lucrările de reabilitare a străzii Văilor din Slatina au fost finalizate, artera având un aspect modern, dar şi o pistă pentru biciclete. Proiectul este derulat de Primăria Slatina, cu fonduri europene.

Proiectul „Modernizarea străzilor pe care circula transportul public si dezvoltarea infrastructurii pietonale in Municipiul Slatina” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 8,321,707.72 lei.

Din această valoare, 4,230,956.54 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 4.090.751,18 lei din bugetul local (contribuție proprie de 86,346.05 lei și 4,004,405.13 lei cheltuieli neeligibile).


Pe strada Văilor, a fost realizată şi o pistă de biciclete cu lățimea de 1,20 metri, pistă ce se va continua pe strada Cuza Vodă și va ieși în strada Ecaterina Teodoroiu.

Potrivit primarului Emil Moţ, această pistă de biciclete va completa traseul de piste de biciclete ce se va crea printr-un alt proiect cu fonduri europene, deja semnat de municipalitate.

Totodată, au fost modernizate elementele pentru îmbunătățirea siguranței rutiere şi a fost refăcut carosabilul.


CITEŞTE ŞI: Slatina: Când se asfaltează strada Vintilă Vodă

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.