AcasăACTUALVIDEO | Primăria Craiova susține că amenda primită de la IPJ Dolj,...

VIDEO | Primăria Craiova susține că amenda primită de la IPJ Dolj, pentru starea străzilor, este nedreaptă. Cum argumentează autoritățile

Primăria Craiova a transmis un comunicat de presă, mai multe fotografii, dar şi un clip video prin care vrea să demonstreze că amenda primită de la poliţie din cauza stării drumurilor cu polei este injustă.

Autoritățile spun că, de exemplu, accidentul de la Hanul Craiovita, in urma căruia două persoane au ajuns la spital, nu are nicio legătură cu poleiul.

„Accidentul de circulație din data de 12 ianuarie 2022, soldat cu două victime, din zona Hanului Craiovița, în urma căruia Primăria Craiova a aflat din presă că este amendată de IPJ Dolj pentru starea drumurilor, nu are nicio legătură cu poleiul. Accidentul a fost cauzat de o încălcare gravă a prevederilor Codului Rutier.


Concluzia reiese din analiza imaginilor preluate de Poliția Locală de pe camerele de supraveghere de pe Calea Severinului, unde se poate vedea cum autoturismul implicat în accident a depășit coloana de mașini aflată în așteptare, încălcând regulile de circulație rutieră prevăzute de legislația în vigoare privind circulația pe drumurile publice.

În urma parcurgerii imaginilor video, se vede cum șoferul iese din coloană, intră pe sensul opus de circulație, iar în momentul în care observă că îi vin mașini din față, orbit de faruri, face manevra de a reintra pe bandă, lovind scuarul de tramvai, unde se aflau cele două victime.

Dacă ar fi condus pe sensul de mers normal, dintre Zona Billa către Filiași, fără a intra pe contrasens, nu ar fi avut cum să lovească scuarul pe partea care duce către Billa dinspre Filiași. Aceste manevre sunt strict interzise de legislația rutieră din România. În plus, atenția șoferilor trebuie să fie mult mai mare când se circulă în condiții de iarnă.


Astfel, conducătorul auto ce a provocat accidentul de pe strada Severinului, producând rănirea a două persoane, a încălcat regulile de circulație statuate de OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și de HG nr. 1391/2006”, informează Primăria Craiova.

Reprezentanții Primăriei Craiova mai spun că până în prezent nu au primit amenda aplicată miercuri.

„Menționăm că Biroul Rutier din cadrul IPJ Dolj nu a solicitat Poliției Locale Craiova, până în acest moment, imaginile de pe camerele de supraveghere din zona Hanului Craiovița, pentru a fi analizate și nici nu a trimis vreun reprezentant pentru a le vizualiza, conform procedurilor.

De asemenea, mai precizăm faptul că nici până în după-amiaza zilei de 13 ianuarie 2022, nu ne-a survenit amenda dată miercuri, 12 ianuarie, Primăriei Craiova, de către IPJ Dolj, pentru starea drumurilor de pe raza municipiului”, mai spun autoritățile.

Ieri, Primăria Craiova a fost amendată de poliţişti pentru faptul că nu a intervenit pe străzile cuprinse de polei, sancțiunea fiind în sumă de 7.350 de lei.

CITEȘTE ȘI: Amenzi de peste 4.300.000 de lei aplicate de ITM Gorj. Ce nereguli au găsit la angajatori, anul trecut

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri