Connect with us

ADMINISTRAŢIE

VIDEO. Cum arată şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, în zona noului pod peste Olt

Avatar

Publicat

în

Noi imagini video cu şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti au fost publicate, recent, cu evoluţia lucrărilor în zona noului pod peste râul Olt şi balta Milcov.

În zonă, constructorul a relocat mai mulţi stâlpi de înaltă şi medie tensiune. Pe acest tronson lucrează Asocierea SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL.

Proiectul “Drum Expres Craiova-Pitești” prevede construirea până la sfârșitul anului 2023 a 121,185 km de drum expres ( 2X2), 10 intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legătură, 8,85 drumuri de legătură.


Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

construirea a 121,185 km de drum expres;

crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;


îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe

ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a  proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Emil Moţ: Dacă vaccinarea merge bine în Slatina, la finalul lunii septembrie vom avea primul eveniment cu public

Avatar

Publicat

în

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat, vineri, la inaugurarea Centrului drive-through de vaccinare de la Parcul Tineretului, că primele evenimente cu public din judeţ ar putea fi organizate abia în toamnă.

Edilul a afirmat că totul depinde de rata de vaccinare a oamenilor din judeţ, iar primul eveniment care ar putea fi organizat este Festivalul „Oltenii şi Restul Lumii”.

„Noi, când am construit bugetul, nu am luat nimic în calcul până în toamnă, nu vrem să riscăm. În funcție de gradul de vaccinare, atunci când facem rectificarea în iulie, putem să prindem în buget. Primul eveniment pe care l-am luat în calcul este Oltenii şi Restu’ Lumii, eveniment de marcă pentru noi, este și bugetat. În cazul în care vaccinarea merge bine în Slatina, eu zic că la finalul lunii septembrie o să facem primul eveniment”, a declarat Emil Moţ


El a adăugat că, pentru a putea organiza evenimente cu public, jumătate dintre slătineni ar trebui să fie imunizaţi împotriva COVID-19.

„Din păcate, până atunci nu am luat în calcul nimic, pentru că nu știm cum va decurge vaccinarea. Fără vaccinare nu putem face apropiere socială. Jumătate din populația activă a Slatinei să fie vaccinată, atunci putem să facem”, a conchis Moţ.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO | Centrul Internațional „Constantin Brâncuși” din Craiova prinde contur. Panouri din sticlă de peste 12 metri lungime pentru a completa forma prismei

Octavia Hantea

Publicat

în

Panouri din sticlă de peste 2,5 tone și 12 metri lungime se montează, în aceste zile, pentru a completa forma perfectă a prismei de la Centrul Internațional „Constantin Brâncuși” construit în curtea Muzeului de Artă din Craiova. 

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că pe șantierul construcției a fost adusă o macara de 200 de tone și un sistem de ventuze cu ajutorul cărora se manevrează foile din sticlă.

„Munca specialiștilor este extrem de migăloasă, astfel încât se pot monta doar două astfel de panouri în fiecare zi. În total, 23 de lamele vor finaliza întreaga construcție de sticlă a Centrului Brâncuși”, a menționat preledintele CJ Dolj.


Centrul Internaţional „Constantin Brâncuși” se construieşte în curtea Muzeului de Artă din Craiova. Proiectul este unic și a fost gândit de celebrul arhitect Dorin Ştefan.

Tot în curtea Muzeului de Artă din Craiova se află mai multe opere ale marelui sculptor Constantin Brâncuși. Noul centru constă într-un pavilion expoziţional de sine stătător, format din două elemente: un spaţiu subteran, cu săli special amenajate, şi un volum suprateran din sticlă, cu rol de semnal urban pentru centru.

Pavilionul subteran, cu intrare printr-un amfiteatru, a fost conceput ca un spaţiu multifuncţional de activităţi, cu mai multe zone interactive pentru turişti.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Se fac reparații și se înlocuiesc echipamente în locurile de joacă din Craiova

Octavia Hantea

Publicat

în

În această perioadă se fac lucrări de reparații în locurile de joacă din Craiova, iar acolo unde situația o impune, nemaiavând cum să fie reparat, se și schimbă echipamentele. 

Autoritățile au demarat seria reparațiilor cu locul de joacă din parcul Pușkin.


„Au început lucrări ample de reparații și investiții la locurile de joacă de pe domeniul public. Profităm de faptul cei mici nu se pot încă juca în spațiile delimitate, deoarece sunt închise prin Hotarâre a Consiliului Județean pentru Situații de Urgență, și schimbăm sau reparăm tot mobilierul din aceste locuri de joacă. Am început cu terenul din parcul Pușkin, pentru că este o zonă extinsă, iar copacii deja colorați zilele trecute înfrumusețează și mai mult peisajul.

Caruselele și leagănele deteriorate se schimbă cu altele noi, băncuțele se recondiționează și se vopsesc, se adaugă noi elemente de joacă, precum căluții pe arcuri și se montează balansoare noi.

Angajații RAADPFL se vor muta apoi în altă locație și vor interveni progresiv în toate locurile de joacă Craiova”, a anunțat, într-o postare pe Facebook, primarul Lia Olguța Vasilescu.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.