Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Un totem cu cifra 8 peste cărţi de joc imense, la intrarea într-o localitate din Olt. Ce reprezintă – FOTO

Publicat

în

Scenă demnă de Las Vegas sau Atlantic City, la intrarea într-o comună din Olt. Profitând de rezonanţa numelui localităţii – Optaşi (8 aşi), primarul a instalat la intrarea pe uliţa principală, la intersecţia cu drumul naţional DN 65 ce leagă Slatina de Piteşti, un totem imens cu cifra 8 în vârf şi opt cărţi de joc, aşi, la bază. De asemenea, într-un sat al localităţii numit Paris, întocmai ca celebrul oraş din Franţa, edilul a montat un „turn Eiffel” autohton.

Primarul comunei Optaşi-Măgura, Marin Scurtu este „artizanul” amplasării unui astfel de totem, la intrarea în localitatea situată cam la jumătatea drumului dintre Slatina şi Piteşti.

Întrebat de la ce idee a plecat, edilul a explicat că este evidentă rezonanţa denumirii localităţii.


„Păi localitatea mea se numeşte «Opt-Aşi»! Nu? Păi dacă se numeşte localitatea aşa, este simplu de înţeles că optul este opt, iar cărţile de joc vin în continuare: Deci, 8 Aşi! L-am amplasat cam de o jumătate de an”, a afirmat acesta.

Marin Scurt a povestit şi sinuosul drum al totemului cu cifra opt cocoţată pe cărţile de joc, de la schiţă la realitate.

„A fost complicat să-l inventez. Mă tot gândeam să fac ceva, să dau o astfel de combinaţie, având în vedere denumirea localităţii. Împreună cu vreo doi colaboratori de-ai mei, am făcut nişte schiţe şi a ieşit, până la urmă, asta. Am luat legătura cu un meseriaş, i-am dat tema, el a făcut-o şi chiar a ieşit perfect”, a declarat primarul.


Arată ora şi poate transmite mesaje

Totemul de la intrarea în Optaşi-Măgura este şi multimedia, primăria putând plasa mesaje pe un panou cu LED care arată şi ora exactă. Pe lângă faptul că îşi pot potrivi ceasul, sătenilor şi trecătorilor li se transmite şi câte un mesaj de bine.

„Noaptea vine lumină de la un ceas electronic amplasat pe el, pe care putem scrie diverse mesaje: «Bine aţi venit!», «La mulţi ani!». Iar, la luminile maşinilor, cărţile şi optul sunt reflectorizante, datorită unei folii amplasate pe ele”, mai spune Marin Scurtu.

Edilul se declară mulţumit de iniţiativa luată atunci când a dat viaţă acestui proiect. El spune că dovadă sunt reacţiile fiilor satului, care i-au trimis mesaje de peste tot din ţară.

„Vreau să vă spun că o parte a cetăţenilor din comună n-au înţeles despre ce este vorba, dar cei care au plecat din Optaşi mi-au trimis poate sute de mesaje de felicitare”, a mai spus primarul comunei.

„Nu mai pun în altă parte, doar aici, la drumul naţional”

Întrebat dacă ia în considerare duplicarea acestei „porţi” inedite şi la alte intrări în comuna Optaşi-Măgura, Marin Scurtu spune că totemul este destinat doar intersecţiei cu drumul naţional. Edilul completează că nu este vorba despre lipsa fondurilor pentru un nou „monument”, ci despre simplul fapt că la intersecţia cu DN 65 acesta poate fi văzut şi admirat de foarte mulţi şoferi care tranzitează această şosea.

„A costat 310 milioane vechi. Acolo, am turnat beton, am amenajat terenul, adică nu este doar optul şi cărţile, sunt o mie de metri pătraţi. Acolo era o râpă şi am umplut-o şi amenajat-o. Lucrarea în sine, optul şi cărţile, costă cam vreo 130 de milioane vechi. Nu mai pun în altă parte, doar aici, la drumul naţional”, a explicat primarul.

Satul Paris şi „turnul Eiffel” oltenesc

Tot în comuna Optaşi-Măgura se află şi satul Paris. Denumirea identică cu cea a „capitalei iubirii” l-a făcut pe primarul Scurtu să ia o altă iniţiativă. A instalat la intrarea în sat un „turn Eiffel”. Ca şi în Franţa, şi acesta este iluminat noaptea.

„Eu am şi un sat Paris, iar la intrare în el am făcut un «turnul Eiffel», într-o versiune mai mini. La fel, este luminat şi poate fi văzut şi noaptea”, a povestit Marin Scurtu.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

A fost prelungit termenul pentru depunerea ofertelor pentru secțiunea a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești

Publicat

în

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni că a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru contractul de proiectare și execuție a secțiunii a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești, până la sfârșitul lunii septembrie. 

Potrivit unui comunicat al CNAIR, este vorba de procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu – Pitești, secțiunea 2: Boița – Cornetu.

Această prelungire ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoștintă operatorilor economici prin clarificările publicate, informează reprezentanții CNAIR.


Aceștia mai psun că se are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor.

Noul termen pentru depunerea ofertelor este 30 septembrie 2021, ora 15.00.

CITEȘTE ȘI: Funcţionar din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, găsit incompatibil de ANI


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Funcţionar din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, găsit incompatibil de ANI

Publicat

în

Un funcţionar public din cadrul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost găsit în stare de incompatibilitate de inspectorii ANI.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în perioada 2013 – 2019, Marius Uţă a exercitat simultan cu funcția publică de inspector la Compartimentul Energetic – Direcția Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și funcția de administrator în cadrul unor asociații de proprietari/locatari.

Reprezentanţii ANI spun că astfel s-au încălcat prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.


CITEŞTE ŞI: Mamă minoră din Vâlcea, cercetată penal după ce a plecat din spital cu bebeluşul său confirmat cu COVID-19

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

DOLJ: Stadiul lucrărilor de reabilitare a podului de la Bucovăț

Publicat

în

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 552 Craiova-Cetate din județul Dolj se derulează conform graficului, vremea bună permițând constructorului să urmeze planul stabilit. 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, peste 8.000 de tone de asfalt se toarnă, în aceste zile, între kilometrul 12 și kilometrul 17.

La podul de peste râul Jiu, din dreptul localității Bucovăț, se identifică elementele deteriorate pentru a fi înlocuite sau reprate, în funcție de situația în care se găsesc.


„Numeroase forțe sunt angrenate pe șantier pentru ca ritmul de lucru să fie cât mai bun. La podul de peste râul Jiu, din dreptul localității Bucovăț, echipele de muncitori efectuează operațiuni minuțioase de sablare, grunduire și vopsire. În această etapă, specialiștii încearcă să identifice elementele deteriorate pentru ca acestea să poată fi reparate sau înlocuite”, a menționat Vasile.

Traficul de pe tot traseul drumului se desfășoară cu restricții. În zonele în care se efectuează lucrări, circulația este deviată pe trasee alternative, semnalizate corespunzător.

CITEȘTE ȘI: Restricții de circulație pe mai multe străzi din Craiova


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.