AcasăADMINISTRAŢIETVA 5% pentru energia termică, de la 1 ianuarie, pe perioada iernii....

TVA 5% pentru energia termică, de la 1 ianuarie, pe perioada iernii. Cotă redusă de TVA, de 5%, la Programul Prima Casă, pentru o singură locuinţă între 450.000 de lei şi 700.000 de lei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi stabilit TVA 5% de la 1 ianuarie, pe perioada iernii, pentru energia termică livrată populaţiei, şcolilor, spitalelor şi altor instituţii. De asemenea, o altă măsură pe care Guvernul o va lua este în privinţa programului Prima Casă, şi anume stabilirea unei cote reduse de TVA, de 5%, pentru o singură locuinţă, a cărei valoare se încadrează între 450.000 de lei şi 700.000 de lei.

”Astăzi avem pe masa Guvernului OUG-ul privind principalele măsuri bugetare şi proiectul de lege privind plafoanele de cheltuieli. Din discuţiile şi dezbaterile la nivelul fiecărui minister, a reieşit angajamentul ferm al Guvernului pentru a pregăti şi elabora un buget echilibrat şi responsabil, findamentat pe trei coordonate: protejarea veniturilor populaţiei şi sprijinirea persoanelor cu venituri mici, care aparţin unor categorii vulnerabile, care au cea mai mare nevoie de susţinere”, a spus premierul, potrivit news.ro.

Nicolae Ciucă a anunţat că în şedinţa de vineri, Guvernul va stabili ca, de la 1 ianuarie 2022, să fie aplicată cotă a taxei TVA de 5% pentru livrarea de energie termică, atât pentru populaţie, cât şi pentru şcoli, spitale şi alte instituţii publice.


”Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă, pentru atenuarea creşterii preţurilor”, a spus prim-ministrul.

Premierul a mai anunţat că, în prelungirea programului Prima Casă, Guvernul stabileşte o cotă redusă de TVA, de 5%, a unei singure locuinţe, a cărei valoare se încadrează între suma de 450.000 de lei şi 700.000 de lei.

CITEŞTE ŞI: Sume de bani repartizate de CJ Olt primăriilor din judeţ


- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri