Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Trei drumuri judeţene şi două poduri noi din judeţul Olt, proiecte depuse de CJ pentru finanţare prin Programul „Anghel Saligny”

Publicat

în

Cinci proiecte ce vizează reabilitarea unor drumuri judeţene şi construcţia unor poduri vor fi depuse de CJ Olt pentru obţinerea de finanţare prin Programul Naţional „Anghel Saligny”.

Este vorba despre următoarele proiecte:

Modernizare drum judeţean DJ 643 Bobu-Voineas-Balş


Modernizare drum judeţean DJ 546C Potcoava-Perieţi

Modernizare drum judeţean DJ 703C Poboru (sat Cornăţelu) – Cungrea – comuna Verguleasa (sat Poganu)

Construire pod din beton armat pe DJ 703D, comuna Cungrea, sat Spătaru


Construire pod din beton armat pe DJ 653, comuna Schitu

„Astăzi am aprobat indicatorii tehnici, conform Programului Anghel Saligny. Este vorba despre cinci proiecte: reabilitarea şi modernizarea a trei drumuri judeţene şi două poduri, unul la Schitu şi unul la Cungrea. În total, devizele pe care le depunem însumează aproximativ 200 de milioane de lei”, a exlicat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Preşedintele forului judeţean a mai spus că proiectele depuse de CJ îndeplinesc toate criteriile pentru a fi aprobate pentru finanţare.

„Conform ordonanţei, suma minimă pentru fiecare judeţ este de 145 de milioane lei. Deci, mare parte din proiecte ne vor fi finanţate, cu siguranţă. În funcţie de calculul punctajului şi creditele de angajament disponibile la nivelul de Ministerul Dezvoltării, probabil că vom încerca să prindem şi diferenţa, pentru că 200 de milioane nu este o sumă mare pe care noi o cerem. Am încercat să ne facem un punctaj şi cred că ne încadrăm cu toată această sumă”, a mai spus Oprescu.

CJ Olt continuă şi atragerea de fonduri europene.

„Pentru Consiliul Judeţean Olt,  nu vom mai depune alte proiecte pe „Anghel Saligny”. Avem în vedere exerciţiul bugetar următor, pe fonduri europene, deja am primit finanţare pentru a realiza studiul de fezabilitate pentru un drum judeţean pe care îl vom depune pentru obţinerea de finanţare pe fonduri europene”, a conchis Marius Oprescu.

CITEŞTE ŞI: DOLJ: A început asfaltarea celui de-al doilea tronson al drumului Giurgița-Plenița. În ce stadiu sunt lucrările

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Proiect pentru persoanele cu dizabilități din Târgu Jiu. Taxi social, de luni până vineri

Publicat

în

Persoanele cu dizabilități din municipiul Târgu Jiu au la dispoziție o mașină specială pentru transport, vehiculul respectiv fiind prevăzut cu o rampă pentru accesul scaunelor rulante.

Este vorba despre un proiect destinat persoanelor cu dizabilități care a prins deja contur, anunță primarul Marcel Romanescu.

 

„Este vorba despre un autoturism care va deservi nevoile acestor persoane, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00. Este un proiect cu finanțare europeana, realizat într-un parteneriat cu Asociația “Servim Comunitatea” și încurajez persoanele cu dizabilități sa apeleze cu încredere acest nou serviciu”, a menționat Romanescu.


Serviciul de tip „taxi social” are al bază un proiect al unei asociații din Târgu Jiu, fiind accesate fonduri europene în această direcție.  Beneficiarii nu achită cursele, dar trebuie ca deplasarea să aibă loc doar pe raza municipiului Târgu Jiu.

Această mașină poate fi solicitată de către persoanele cu dizabilități la numărul de telefon 0772.22. 33.44.

CITEȘTE ȘI: Olt: Primăria Balş extinde reţeaua de gaze naturale din oraş


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Olt: Primăria Balş extinde reţeaua de gaze naturale din oraş

Publicat

în

Primăria orașului Balș extinde rețeaua de gaze naturale.

Potrivit primarului Cătălin Rotea, strada Turda se află deja printre primele zone care beneficiază de lucrări de extindere a retelei de gaze naturale, urmând ca succesiv, în perioada ce vine, să se continue cu acest proiect pe străzile: Salcâmilor, Mihail Drumeș, Mihai Viteazul, Anton Pann, Chilia și Viilor.

„Este un nou proiect de normalitate pe care îl implementăm pentru că, într-o lume în care astfel de situații nu ar mai trebui să existe, bălșenii merită să se simtă respectați, prețuiți și tratați cu seriozitate din partea autorităților”, a spus Rotea.


CITEŞTE ŞI: Balş: Datornicii, iertaţi de plata penalităţilor, dacă îşi achită impozitul

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Utilaje pentru deszăpezire, respinse de autoritățile din Târgu Jiu. Cum se prezintă parcul auto

Publicat

în

Trei dintre utilajele aduse de firmele contractante pentru deszăpezirea municipiului Târgu Jiu au fost respinse, joi, în urma unei vizite efectuate de către autorități în pracul auto, mașinile respective neîndeplinind criteriile tehnice impuse. 

Potrivit viceprimarului municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, în parcul auto amenajat pentru comandamentul de iarnă sunt 36 de utilaje, dintre care 14 mici și 22 mari.

„În urma verificărilor, am respins trei dintre utilajele aduse aici de firmele contractante, care nu îndeplineau criteriile tehnice impuse. Atrag atenția prestatorilor, că Primăria Târgu Jiu nu va tolera abateri de la normele stabilite și asumate prin contractele încheiate. Siguranța pe străzile din municipiu și, în primul rând, siguranța cetățenilor, este responsabilitatea noastră, dar și a celor care se oferă să asigure servicii plătite din banii publici. Personal, nu voi accepta derapaje de la normele ce se impun în gestionarea problemelor orașului și cer firmelor contractante, să dea dovadă de corectitudine și responsabilitate”, a precizat Bejinaru.


CITEȘTE ȘI: Olt: Au fost montate limitatoare de viteză suplimentare, în intersecţia de la Recea (FOTO)

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.