Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Termenul de finalizare a Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, amânat cu un an

Publicat

în

Finalizarea lucrărilor la Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, care se întinde de la Craiova şi până la limita cu judeţul Olt, va fi amânată cu un an, potrivit reprezentanţilor societăţii de costrucţii.

Davide Pes, reprezentantul firmei Tirenna Scavi, a declarat că, din cauza unor autorizații de construcţie, termenul de finalizare a lucrărilor se amână cu un an, potrivit gds.ro.

Practic, acest tronson de 17,7 km ar fi trebuit să fie gata la finalul acestui an, însă acum se pare va fi finalizat abia la finalul lui 2022.


CITEŞTE ŞI: VIDEO: Probleme pe tronsonul 1 al Drumului Expres, între Craiova şi Balş

Proiectul “Drum Expres Craiova-Pitești” prevede construirea până la sfârșitul anului 2023 a 121,185 km de drum expres ( 2X2), 10 intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legătură, 8,85 drumuri de legătură.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:


construirea a 121,185 km de drum expres;

crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

CITEŞTE ŞI: FOTO. Descoperire arheologică, pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti. Rămăşiţe umane şi monede foarte vechi, găsit în apropiere de Pieleşti

Valoarea totală a  proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

TÂRGU JIU: Program separat pentru vaccinați și nevaccinați la Evidența Persoanelor și Starea Civilă. Soluția autorităților

Publicat

în

Serviciul de Evidență a Persoanelor și Serviciul de Stare Civilă din cadrul Direcției de Evidență a Persoanelor din Târgu Jiu vor funcționa, începând de joi, după un program special, astfel încât, atât persoanele imunizate împotriva Covid-19, cât și cetățenii nevaccinați să nu întâmpine probleme în ceea ce privește eliberarea documentelor necesare.

Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu Jiu, programul va fi următorul:

Serviciul de Evidență a Persoanelor va funcționa astfel:


Luni, Marți și Miercuri: 14:00-15:30– se vor elibera actele pentru persoanele vaccinate;  15:30 – 16:00- pentru nevaccinați.

Joi: 8:30- 12:00- pentru vaccinați; 12:00- 12:30- pentru nevaccinați.

Vineri: 12:30- 13:00- pentru nevaccinați; 13:00- 14:00 pentru vaccinați.


Pentru persoanele nevaccinate, eliberarea documentelor se va face într-un ghișeu special amenajat, în afara instituției.

Serviciul de Stare Civilă va funcționa după același program, însă, pentru cazurile urgente, cum ar fi cele de naștere sau deces, va fi amplasat un ghișeu în afara instituției, unde vor fi eliberate actele, mai spun reprezentanții Primăriei Craiova.

CITEȘTE ȘI: Părinții care s-au vaccinat și au copii bolnavi de COVID nu vor putea beneficia de concediu plătit

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

VIDEO. Primarul din Balş, bilanţ la un an de mandat

Publicat

în

Primarul oraşului Balş, social-democratul Cătălin Rotea, a prezentat miercuri într-o conferinţă de presă, bilanţul activităţii primului an de mandat în fruntea urbei.

Rotea a explicat că deşi foarte multe proiecte de investiţii se află la stadiul de studiu de fezabilitate, deoarece atunci când a preluat conducerea primăriei, nimic nu era pregătit, a reuşit să îndeplinească deja mai mult de jumătate din promisiuni.

Proiecte finalizate: extinderea rețelei de iluminat public, reabilitarea Spitalului Orășenesc Balș – Laborator, Ambulatoriu, Secție Cronici, Dispensar TBC, amenajare curte interioară, înființare și modernizare locuri de joacă, montare stații de autobuz și mobilier urban, reabilitarea creșei – extindere cu 20 locuri, reabilitarea pieței – sector lactate, crearea unei scheme de ajutor fiscal pentru agenții economici (Kaufland, Joy), alimentare cu apă pe străzile: Stejarului, Macului, Răsăritului, înființarea unui nou sediu administrativ al primăriei Balș, introducerea rețelei WIFI gratis, investiții în școli.


Proiecte în derulare: alimentare cu apă pe străzile: Popa Șapcă, Mâinești și Luncii, introducere canalizare în zona Vârtina, introducere canalizare pe străzile Măceșului, Mihail Drumeș, Mărășești, Bradului, introducere canalizare în zona Corbeni/ Româna, reabilitarea spitalului: Camera de Gardă, Secția Pediatrie, Secția Radiologie, corp administrativ, bucătărie, construcție spălătorie nouă, amenajarea Parcului Balta Gării, înființare Centru Multifuncțional, înființare Bazin înot, crearea a 48 de locuințe sociale, modernizare esplanadă Casa Tineretului, modernizare străzi: 1 Decembrie, Frații  Buzești, Petre Pandrea și Nufărului, înființarea Parcului Industrial.

„S-a împlinit un an de când am depus jurământul pentru funcţia de primar al oraşului Balş. A trecut exact un an de când făceam mai multe promisiuni bălşenilor şi le mulţumeam pentru faptul că m-au învestit cu încrederea lor. A fost un an care a stat sub semnul pandemiei de COVID-19, un an cu bune, cu rele, un an în care nu m-am văietat niciodată, aşa cum am promis, de greaua moştenire pe care am găsit-o, chiar dacă ea a existat, şi un an în care am încercat să implementăm toate promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală. Cu foarte mare satisfacţie, pot să vă spun că mai mult de jumătate dintre promisiuni au fost finalizate sau începute şi că tot ce s-a spus în campania electorală va fi finalizat”, a declarat Cătălin Rotea.

Primarul a adăugat că multe dintre lucrările propriu-zise vor începe din primăvara anului viitor.


„Când iarna ne va lăsa, sau în primăvară, întreg oraşul va fi un şantier. Am să iau pas cu pas, chiar dacă nu îmi place această replică, ceea ce am spus în programul electoral”, a conchis Rotea.

CITEŞTE ŞI: CNSU: Noi excepţii de la certificatul verde

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Căsuțe pentru Târgul de Crăciun, reabilitate de sculptori prezenți la Craiova. Ce spune Olguța Vasilescu despre sărbătorile din acest an

Publicat

în

Autoritățile din Craiova se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă, edilul municipiului, Lia Olguța Vasilescu, anunțând că în centrul orașului se vor găsi căsuțe unde comercianții vor vinde decorațiuni și dulciuri specifice sezonului. 

Anul acesta, pe lângă acele căsuțe roșii, comercianții vor avea la dispoziție și unele la care lucrează o echipă de sculptori sosiți la Craiova din mai multe colțuri ale țării.

Ornamentele specifice sezonului rece sunt prinse deja într-un contract cadru, reprezentanții Primăriei Craiova neștiind încă dacă se vine cu ceva nou.


„Comercianții vor avea la dispoziție și alte căsuțe deosebit de frumoase pentru a vinde globuri și dulciuri de sărbători. Pregătim, de asemenea, și ornamente deosebite pentru Parcul Romanescu și clădirile din Centrul Istoric, astfel încât craiovenii să aibă sărbători de poveste”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Cei șase artiști sculptori aflați la Craiova participă la Tabăra de sculptură „Lumi magice”, proiect al Casei de Cultură Traian Demetrescu.

Este vorba despre: Gabriel Rizea–Craiova, George Bostănică – Vâlcea, Viorel Rădăcină –Bran, Ioan Ungur-Târgu Mureș, Adrian Voican-Vâlcea, Gabriel Pătrașc-București.


Aceștia reabilitează căsuțele din lemn de culoare maro, autoritățile menționând că acțiunea nu presupune costuri mari.

„Tabăra are ca scop final crearea unui ansamblu de căsuțe decorate cu opere sculpturale în lemn, având ca temă <<Lumi magice>>, care inițial vor fi folosite în cadrul Târgului de Crăciun al municipiului Craiova, ulterior fiind folosite în cadrul altor evenimente organizate în orașul Craiova. Produsele culturale realizate în cadrul taberei vor fi transferate în patrimoniul Primăriei Municipiului Craiova”, au precizat reprezentanții Primăriei Craiova.

CITEȘTE ȘI: Cum se va numi aeroportul din Craiova. Decizia autorităților județene

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.