Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Strada Vintilă Vodă din Slatina, închisă de luni, pentru lucrări la reţeaua de apă şi canal

Publicat

în

Strada Vintilă Vodă din Slatina se închide, începând de luni, pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare şi extindere a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”.

Potrivit Companiei de Apă, în prima etapă se va închide temporar strada Vintilă Vodă de la intersecţia cu strada George Poboran până la intersecţia cu strada Vederii.

În etapa a doua, se va realiza închiderea temporară a străzii Vintilă Vodă, de la intersecţia străzii Vederii cu strada Basarabilor.


Pe strada Vintilă Vodă se vor desfăşura următoarele lucrări: conducta de aducţiune SP Bălcescu – Crişan: aducţiune str. Vintilă Vodă cu o lungime de 3.713 metri, reabilitare/deviere reaţea de distributie – PEID PE 100 PN10 SDR17, De140mm, L=479m, cămine de vane, branşamente.

Lucrările se vor executa în etape.

„Dăm startul investițiilor pentru modernizarea și extinderea reţelelor de apă și canal din municipiul Slatina. Cetățenii municipiului, autoritățile locale și noi am așteptat demararea acestui proiect important care va însemna îmbunătățirea calității apei și eliminarea problemelor de turbiditate.  Pe strada Vintilă Vodă este o lucrare complexă și împreună cu reprezentanții Poliției Rutiere, constructorul a stabilit un plan pentru devierea circulației. Pe toată perioada desfășurării acestor lucrări, vom avea strazi închise temporar, întreruperi ale alimentării cu apă pe care le vom anunța din timp și alte probleme care sunt inevitabile atunci când vorbim de astfel de lucrări mari. De aceea, fac apel la cetățenii municipiului Slatina să înțeleagă această situație. De aceste investiții vom beneficia cu toții și ele constribuie la dezvoltarea comunității noastre”, a explicat Cătășin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.


Alte lucrări care se vor executa în municipiul Slatina, în cadrul proiectului cu finanțare europeană ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”:

 

 • –       Reabilitare conducte de aductiune L= 30,28km
 • –         Retele apa:
 • –         Reabilitare/deviere retele de distributie apa L=26,04km
 • –         Extindere retea de distributie apa potabile L= 10,10km
 • Retea de canalizare menajera
 • –         Extindere retele canalizare menajera L= 23,71km
 • –         Deviere/reabilitare  retea canalizare menajera L= 0,58km
 • –         Statii de pompare apa uzata si conducte de refulare
 • Statii de pompare apa uzata existente, care necesita reabilitare (SPAU1-Alice Botez, SPAU2-Manastirii, SPAU3-Arcului, SPAU4-Eugen Ionescu) – 4buc
 • Statii de pompare apa uzata proiectate SPAU1÷SPAU22 – 22buc
 • Conducte refulare L=7,132km

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

DOCUMENT. Ministerul Dezvoltării a terminat banii pentru PNDL. Primăriile lăsate cu investiţiile în aer

Publicat

în

Ministerul Dezvoltării a transmis mai multe primării din judeţul Olt că nu mai există fonduri pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi să nu mai facă solicitări pentru decontări.

Primarul comunei Valea Mare din judeţul Olt, Daniel Iancu, spune că o serie de investiţii trebuie să fie sistate din acest motiv.

„Din păcate, trebuie să vă informez că, în acest an, în comuna noastră, nu mai putem face investiții. Nu mai putem reabilita șanțurile, nu mai putem introduce rețeaua de canalizare, nu mai putem moderniza școlile. Guvernul Cîțu PNL-USR a alocat prea puțini bani pentru PNDL și acum fondurile s-au terminat. Așa cum ne-au și spus șefii PNL – suntem județ “roșu” și nu meritam investiții”, a declarat Iancu.


CITEŞTE ŞI: Barna propune ca, în weekend, să poată merge la mall doar cei vaccinaţi

Edilul mai arată că singurele lucrări ce vor ptuea fi făcute sunt cele de întreţinere.

„Suntem pedepsiti de acest Guvern Incompetent. Nu au vrut să crească salariile, pensiile, alocațiile copiilor noștri, iar acum blochează  și dezvoltarea comunei noastre! Cîțu, PNL și USR vor să ne țină în sărăcie și să distrugă tot ce am construit împreună! Așa că în acest an, vom face ce vom putea cu puținii bani pe care îi avem în buget, vom face reparații și lucrări de întreținere pentru că îmi doresc, așa cum vă doriți și dumneavoastră, să avem o comuna frumoasă, curată și modernă”, a conchis acesta.


Ministerul Dezvoltării a transmis primăriilor o circulară prin care îi informează pe edili că au fost epuizate creditele bugetare alocalte PNDL pentru anul în curs.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Centru Medical nou cu patru cabinete unde vor veni medici specialişti, în Piatra-Olt. Investiţia, din bugetul local

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

FOTO | Centru Medical nou cu patru cabinete unde vor veni medici specialişti, în Piatra-Olt. Investiţia, din bugetul local

Publicat

în

Patru noi cabinete medicale, unde se vor realiza consultări de către medici specialişti, au fost realizate printr-un proiect finanţat de Primăria oraşului Piatra-Olt, în noul Centru Medical din localitate.

Centrul Medical funcţionează într-un fost sediu al administraţiei financiare, iar administraţia locală a investit 76.160 lei, TVA inclusă, pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii şi pentru crearea celor patru cabinete medicale.

CITEŞTE ŞI: Casa de Cultură din Piatra Olt, reabilitată din temelii. Proiectul a intrat în linie dreaptă


Primarul oraşului, Nicuşor Rada, a declarat că în cadrul Centrului se vor realiza consultaţii de către medici specialişti. Totodată, în incintă va exista şi un cabinet pentru recuperare medicală şi kinetoterapie. De asemenea, există colaborări cu medici cardiologi, neurologi sau specialişti în boli interne.

„Am iniţiat un proiect de hotărâre care a şi fost aprobat de consiliul local pentru înfiinţarea acestui centru medical. Investiţia a fost făcută la cererea oamenilor din localitatea Piatra-Olt. Ca de fiecare dată, ascultăm solicitările locuitorilor oraşului nostru şi, în măsura în care bugetul ne permitem, le şi rezolvăm problemele. Şi această investiţie face parte din viziunea administraţiei noastre pentru creşterea nivelului de trai din oraş. Vor urma şi altele, pe care le vom anunţa, la momentul potrivit”, a declarat primarul Nicuşor Rada.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Au început lucrările pentru extinderea reţelelor de apă şi canal din Piatra Olt. Pe ce străzi se intervine


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Proiect cu fonduri europene pentru extinderea reţelelor de apă potabilă, din trei localităţi din judeţul Olt

Publicat

în

Contractul pentru execuţia contractului „Extinderea facilităților de captare, înmagazinare și tratare apă potabilă în aglomerarea Bălteni-Perieți-Schitu” a fost semnat, potrivit unui comunicat remis de CAO.

Acesta este unul dintre cele 26 contracte de lucrări din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata din județul Olt în perioada 2014 – 2020”, în valoare de 1.147.116.622,49 lei fără TVA, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM).

Contractul „Extinderea facilităților de captare, înmagazinare și tratare apă potabilă în aglomerarea Bălteni-Perieți-Schitu” a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu, asocierii S.C. WAGRAMER TERMO 2000 S.R.L.- S.C.CONDOR PADURARU S.R.L,- S,C.AMPER S.R.L. – S.C.AQUASPECIALIST S.R.L, lider de asociere fiind S.C. WAGRAMER TERMO 2000 S.R.L.. Valoarea contractului este de 8.669.023,38 lei fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co- finanțare din Bugetul Local.


CITEŞTE ŞI: Fonduri europene pentru reabilitarea reţelei de apă şi canal din Corabia. Astăzi s-a semnat contractul

Durata totală de execuție este de 34 luni (6 luni durata de execuție a proiectului, 25 de luni perioada efectivă de executare a lucrărilor, 3 luni perioada de teste), la care se adaugă 36 de luni – perioada de notificare a defectelor.

Prin intermediul contractului CL 25 se vor realiza lucrări de:
• Extindere front captare Bălteni;
• Extindere gospodărie de apă Bălteni, prin realizare:
o Stație de tratare Bălteni;
o Rezervor de înmagazinare a apei V = 400 mc (metalic);
o Camera de vane și stație de pompare apă potabilă (pentru localitățile Pereți și Schitu);
o Bazin de retenție ape de la spălare filtre.


CITEŞTE ŞI: Prima comună din Olt unde este sistată furnizarea apei, pe timpul nopţii, din cauza oamenilor care îşi udă grădinile din reţeaua publică

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.