Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Spitalul Judeţean Slatina, pregătiri pentru valul patru al pandemiei. Declaraţii de ULTIMĂ ORĂ ale preşedintelui CJ Olt

Publicat

în

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat joi că Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina face pregătiri pentru a întâmpina valul patru al pandemiei de COVID-19.

Marius Oprescu a declarat că managementul spitalului încearcă să ţină deschise anumite secţii, pentru ca şi bolnavii de alte boli să poată beneficia de servicii medicale.

CITEŞTE ŞI: Secție ATI Covid pentru copii, ocupată în totalitate. Sunt și pacienți intubați


„Încercăm să fim pregătiți ca de fiecare dată. Lucrurile sunt din nou complicate pentru că abia reușisem să dăm drumul la câteva activități medicale importante care și și pentru pacienți, dar și pentru spital sunt foarte importante, pentru că aduc venituri în cadrul spitalului. Din păcate, în perioada următoare, în ceea ce privește venirea valului 4, trebuie să închidem din nou aceste activități pentru că altfel nu avem cum să organizăm activitatea de COVID. Suntem într-o perioadă în care încercăm să stabilim traseele, ce secții comasăm și ce închidem, în perioada următoare vom reuși probabil să facem acest lucru, nu este finalizat acest proces pentru că încercăm să luăm deciziile cele mai bune.

E o problemă cu spațiul, nu e ușor pentru că trebuie să închizi anumite secții care îți aduc venituri și care au adresabilitate și în același timp sunt importante pentru oamenii care au bolile respective; deci, să nu uităm, cum am spus-o și altă dată, odată cu apariția coronavirusului celelalte boli nu s-au suspendat, ele merg înainte și oamenii au nevoie de tratament. În momentul de față încercăm să nu închidem niciun fel de activitate, dar sper să și reușim, suntem în discuții privind circuitele astfel încât să nu închidem nimic”, a declarat Marius Oprescu.

Dacă problema spațiului ar putea fi bine gestionată, cea legată de medicamentele anti-COVID, gestionată de Ministerul Sănătății, rămâne în suferință. De pildă, la Spitalul Județean de Urgență Slatina nu există, încă, stocuri.


„Medicamentele, așa cum a fost de fiecare dată, în ceea ce privește medicamentele esențiale în tratarea virusului, ele nu există, ele sunt coordonate de către Ministerul Sănătății și în momentul de față, din informațiile mele, nu avem stocuri cu aceste medicamente”, a precizat Marius Oprescu.

CITEŞTE ŞI: Spital cu secțiile de ATI pline după ce ultimul loc a fost ocupat de un pacient în stare gravă

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

În ce stadiu sunt lucrările pe primul tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești

Publicat

în

Lucrările la primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești, cel din județul Dolj, au ajuns la 38%, un stadiu bun având șantierele pentru care au fost emise autorizațiile, anul trecut. 

Potrivit prefectului județului Dolj, Nicușor Roșca, pentru ca lucrurile să nu fie scăpate de sub control, cum s-a mai întâmplat în trecut, este nevoie ca firma de construcții să continue în ritmul din prezent, cu mobilizare de muncitori și utilaje.

„În șantier se lucrează, am observat că acolo unde au fost emise autorizațiile anul trecut, stadiul este avansat. Mereu este nevoie însă de mobilizare, atât de oameni, cât și de utilaje în teren pentru ca lucrările să continue în cel mai bun ritm. Avem deja o execuție de 38 la sută din drum și voi inspecta periodic șantierul pentru a mă asigura că primul strat de covor asfaltic să fie turnat în grafic sau chiar mai devreme”, a declarat prefectul județului Dolj.

La vizita de lucru din luna august, anul acesta, prefectul a menționat că aproximativ 31% din lucrare era gata, semn că s-a mai făcut un pas.


Tronsonul 1 Craiova – Balș al DX 12 Craiova – Pitești se întinde pe o lungime de 17,7 km, valoarea acestuia fiind de 358 milioane lei (fără TVA).

Contractul de execuție a fost semnat în decembrie 2018, iar lucrările au fost începute parțial la finalul anului 2019.

Drumul expres Craiova – Pitești are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

CITEȘTE ȘI: GORJ: Alte două terenuri din zona CET din Târgu Jiu, scoase la licitație

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Parcometre alimentate cu energie solară, instalate în Râmnicu Vâlcea. În ce zone se vor găsi echipamentele

Publicat

în

Primăria Râmnicului Vâlcea va instala, luna următoare, în municipiu șase noi parcometre alimentate cu energie solară, anunță reprezentanții instituției. 

Cele șase echipamente au fost cumpărate și urmează a fi montate în vecinătatea unor parcări publice cu plată din Râmnic, respectiv: strada General Magheru (Magazinul ”Veve”), strada General Magheru (vizavi de BCR), bd. Tineretului (Complex Comercial ”Hermes”), Grădina Zoologică, Spitalul Judeţean şi strada Nicolae Titulescu (zona ”Dovali”).

Acestea vin în completarea celorlalte șase echipamente amplasate deja pe strada Ştirbei Vodă, pe splaiul Independenţei (zona Stadionului Municipal), la Complexul Nord, la Şcoala Take Ionescu, în parcarea de la intrarea principală în Parcul Mircea cel Bătrân şi la Catedrala Ostroveni (acesta relocat de la Ştrandul Ostroveni, unde a funcţionat pe perioada sezonului estival).

„Noile echipamente ce urmează să fie instalate în cursul lunii următoare sunt alimentate exclusiv cu energia solară captată prin intermediul unui panou fotovoltaic şi vor accepta ca mijloace de plată cardul bancar (inclusiv în variantă contactless sau prin aplicaţii dedicate pe telefoanele mobile), dar şi monedele, facilitând astfel achitarea parcării şi pentru persoanele mai puţin familiarizate cu aplicaţia TPark sau cu plata prin sms”, informează Primăria Râmnicului.

CITEȘTE ȘI: GORJ: Firmă de dezmembrări auto din Turburea, amendată și închisă de Garda de Mediu

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

GORJ: Alte două terenuri din zona CET din Târgu Jiu, scoase la licitație

Publicat

în

Alte două terenuri din zona CET au fost scoase la licitație de Primăria Târgu Jiu, în zonă fiind așteptați investitori ce au domeniu de activitate producția sau prestări servicii. 

Fiecare parcelă are o suprafață de 3.500 de metri pătrați, licitația urmând să aibă loc pe data de 14 octombrie.

Primarul Marcel Romanescu a anunțat că și alte terenuri din această zonă a municipiului vor fi scoase la licitație.


„Așteptăm un număr destul de mare de persoane interesate să concesioneze aici, mai ales că zona industrială este foarte căutată și se va dezvolta cu repeziciune. Periodic, vom scoate la licitație și alte parcele, pregătind totodată terenul în așa fel încât investitorii să-și poată dezvolta cât mai repede afacerile. Invit societățile locale să participe la licitațiile organizate de Primăria Municipiului Târgu Jiu”, a scris edilul urbei într-o postare pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Noul troleibuz, în teste pe străzile din Târgu Jiu. De săptămâna viitoare va circula după un program

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.