AcasăADMINISTRAŢIESpitalul Judeţean Slatina, pregătiri pentru valul patru al pandemiei. Declaraţii de ULTIMĂ...

Spitalul Judeţean Slatina, pregătiri pentru valul patru al pandemiei. Declaraţii de ULTIMĂ ORĂ ale preşedintelui CJ Olt

spot_img

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat joi că Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina face pregătiri pentru a întâmpina valul patru al pandemiei de COVID-19.

- Publicitate -

Marius Oprescu a declarat că managementul spitalului încearcă să ţină deschise anumite secţii, pentru ca şi bolnavii de alte boli să poată beneficia de servicii medicale.

CITEŞTE ŞI: Secție ATI Covid pentru copii, ocupată în totalitate. Sunt și pacienți intubați


„Încercăm să fim pregătiți ca de fiecare dată. Lucrurile sunt din nou complicate pentru că abia reușisem să dăm drumul la câteva activități medicale importante care și și pentru pacienți, dar și pentru spital sunt foarte importante, pentru că aduc venituri în cadrul spitalului. Din păcate, în perioada următoare, în ceea ce privește venirea valului 4, trebuie să închidem din nou aceste activități pentru că altfel nu avem cum să organizăm activitatea de COVID. Suntem într-o perioadă în care încercăm să stabilim traseele, ce secții comasăm și ce închidem, în perioada următoare vom reuși probabil să facem acest lucru, nu este finalizat acest proces pentru că încercăm să luăm deciziile cele mai bune.

E o problemă cu spațiul, nu e ușor pentru că trebuie să închizi anumite secții care îți aduc venituri și care au adresabilitate și în același timp sunt importante pentru oamenii care au bolile respective; deci, să nu uităm, cum am spus-o și altă dată, odată cu apariția coronavirusului celelalte boli nu s-au suspendat, ele merg înainte și oamenii au nevoie de tratament. În momentul de față încercăm să nu închidem niciun fel de activitate, dar sper să și reușim, suntem în discuții privind circuitele astfel încât să nu închidem nimic”, a declarat Marius Oprescu.

Dacă problema spațiului ar putea fi bine gestionată, cea legată de medicamentele anti-COVID, gestionată de Ministerul Sănătății, rămâne în suferință. De pildă, la Spitalul Județean de Urgență Slatina nu există, încă, stocuri.


„Medicamentele, așa cum a fost de fiecare dată, în ceea ce privește medicamentele esențiale în tratarea virusului, ele nu există, ele sunt coordonate de către Ministerul Sănătății și în momentul de față, din informațiile mele, nu avem stocuri cu aceste medicamente”, a precizat Marius Oprescu.

CITEŞTE ŞI: Spital cu secțiile de ATI pline după ce ultimul loc a fost ocupat de un pacient în stare gravă

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri