Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Slatina | Ţi s-a cerut să-i aduci copilului produse igienico-sanitare, la începutul anului şcolar? De ce nu ar trebui ca şcolile şi grădiniţele să facă acest lucru

Publicat

în

În pragul începerii anului şcolar, părinţii elevilor şi preşcolarilor sunt puşi de educatori şi profesori să achiziţioneze pentru copiii lor de la produse igienico-sanitare, la coli sau chiar computere şi imprimante.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, spune că acest lucru este o practică împământenită care trebuie să dispară deoarece municipalitatea asigură finanţarea pentru toate cele necesare.

„Am spus de atât timp: de când suntem noi la conducerea Primăriei Slatina, această echipă de acum, toate unităţile de învăţământ au avut bani pentru aceste produse sanitare. Am spus de atâtea ori. Creşele, grădiniţele, şcolile au tot – săpun, săpun lichid, hârtie igienică, şerveţele, produse de curăţenie pentru tot ce înseamnă baie, bucăctărie. Ştiu şi eu pentru că şi mie mi s-au cerut, aşa erau împământenite”, a declarat Emil Moţ.


Edilul a adăugat că singurul lucru care trebuie făcut de directorii de grădiniţe şi şcoli este realizarea unui referat, bani existând pentru achiziţie.

„Nu putem să le achiziţionăm noi, primăria. Dragi părinţi, vreau să ştiţi că nu a existat an în care Primăria Slatina nu a alocat cel puţin 100 de miliarde de lei vechi, la toate unităţile de învăţământ. Gândiţi-vă că un necesar de tot ce înseamnă aceste lucruri nu costă mai mult de 400 de milioane de lei pe an. Dar, trebuie să-şi facă achiziţia: administratorii trebuie să-şi facă referat către directori, iar aceştia din urmă să-şi facă achiziţia. Mai mult decât atât, pentru că se plângeau că nu are cine să le facă achiziţia, toate unităţile de învăţământ au suport tehnic din partea primăriei. Fiecare unitate are desemnată o firmă specializată, care îi face achiziţia. Nu este nevoie decât de referate şi buget”, a mai spus Emil Moţ.

În plus, primarul asigură că bugetele unităţilor de învăţământ din Slatina au banii necesari pentru aceste achiziţii.


„La această oră, în conturile unităţilor de învăţământ sunt 48 de miliarde lei vechi. Bani există. Am mai venit şi cu suplimentare, special pentru materialele de dezinfectare. Toate unităţile de învăţământ au sau ar trebui să aibă aceste materiale sanitare. M-am întâlnit şi cu situaţia în care, la sfârşitul anului, au dat banii înapoi. Iar ei cerea copiilor sau părinţilor bani”, a mai pus Moţ.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

A fost prelungit termenul pentru depunerea ofertelor pentru secțiunea a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești

Publicat

în

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni că a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru contractul de proiectare și execuție a secțiunii a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești, până la sfârșitul lunii septembrie. 

Potrivit unui comunicat al CNAIR, este vorba de procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu – Pitești, secțiunea 2: Boița – Cornetu.

Această prelungire ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoștintă operatorilor economici prin clarificările publicate, informează reprezentanții CNAIR.


Aceștia mai psun că se are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor.

Noul termen pentru depunerea ofertelor este 30 septembrie 2021, ora 15.00.

CITEȘTE ȘI: Funcţionar din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, găsit incompatibil de ANI


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Funcţionar din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, găsit incompatibil de ANI

Publicat

în

Un funcţionar public din cadrul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost găsit în stare de incompatibilitate de inspectorii ANI.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în perioada 2013 – 2019, Marius Uţă a exercitat simultan cu funcția publică de inspector la Compartimentul Energetic – Direcția Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și funcția de administrator în cadrul unor asociații de proprietari/locatari.

Reprezentanţii ANI spun că astfel s-au încălcat prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.


CITEŞTE ŞI: Mamă minoră din Vâlcea, cercetată penal după ce a plecat din spital cu bebeluşul său confirmat cu COVID-19

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

DOLJ: Stadiul lucrărilor de reabilitare a podului de la Bucovăț

Publicat

în

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 552 Craiova-Cetate din județul Dolj se derulează conform graficului, vremea bună permițând constructorului să urmeze planul stabilit. 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, peste 8.000 de tone de asfalt se toarnă, în aceste zile, între kilometrul 12 și kilometrul 17.

La podul de peste râul Jiu, din dreptul localității Bucovăț, se identifică elementele deteriorate pentru a fi înlocuite sau reprate, în funcție de situația în care se găsesc.


„Numeroase forțe sunt angrenate pe șantier pentru ca ritmul de lucru să fie cât mai bun. La podul de peste râul Jiu, din dreptul localității Bucovăț, echipele de muncitori efectuează operațiuni minuțioase de sablare, grunduire și vopsire. În această etapă, specialiștii încearcă să identifice elementele deteriorate pentru ca acestea să poată fi reparate sau înlocuite”, a menționat Vasile.

Traficul de pe tot traseul drumului se desfășoară cu restricții. În zonele în care se efectuează lucrări, circulația este deviată pe trasee alternative, semnalizate corespunzător.

CITEȘTE ȘI: Restricții de circulație pe mai multe străzi din Craiova


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.