AcasăADMINISTRAŢIESLATINA: Reabilitarea străzii Văilor, în grafic. Investiție derulată cu fonduri europene

SLATINA: Reabilitarea străzii Văilor, în grafic. Investiție derulată cu fonduri europene

spot_img

Lucrările de reabilitare și modernizare pe strada Văilor derulate în cadrul unui proiect derulat de Primăria Slatina cu finanţare europeană, sunt în grafic, a anunțat primarul Emil Moț, în urma unei vizite efectaute marți pe șantier.  

- Publicitate -

Modernizarea acestei străzi prevede și amenajarea unor piste pentru biciclete.

„Așa cum am anunțat la începutul lunii iulie, Primăria municipiului Slatina a demarat lucrările de reabilitare și modernizare pe strada Văilor. Astăzi, alături de Administratorul Public, Cristian Cismaru, am mers în teren pentru a verifica stadiul lucrărilor și a ne asigura că execuția este realizată conform standardeor aferente acestui obiectiv. De asemenea, odată cu realizarea completă a procesului de reabilitare aferent străzii Văilor, ne vom onora promisiunea și vom demara acțiunile de realizare a următorului obiectiv, respectiv vom continua modernizarea acestei străzi prin execuția unei piste de biciclete”, a menționat primarul Slatinei, Emil Moț.


Pentru tronsonul închis, ruta alternativă pentru circulația rutieră se desfășoară pe strada Plevnei.

Proiectul „Modernizarea străzilor pe care circula transportul public si dezvoltarea infrastructurii pietonale in Municipiul Slatina” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 8,321,707.72 lei.

Din această valoare, 4,230,956.54 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 4.090.751,18 lei din bugetul local (contribuție proprie de 86,346.05 lei și 4,004,405.13 lei cheltuieli neeligibile).


Pe strada Văilor va fi realizată o pistă de biciclete cu lățimea de 1,20 metri, pistă ce se va continua pe strada Cuza Vodă și va ieși în strada Ecaterina Teodoroiu. Această pistă de biciclete va completa traseul de piste de biciclete ce se va crea printr-un alt proiect cu fonduri europene, deja semnat de municipalitate.

Totodată, vor fi modernizate elementele pentru îmbunătățirea siguranței rutiere şi va fi refăcut carosabilul.

CITEȘTE ȘI: Strada Văilor din Slatina, modernizată cu fonduri europene. Luni încep lucrările

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri