Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Rectificarea bugetară. O instituţie din Olt rămâne fără bani, în aşteptarea fondurilor de la Guvern

Publicat

în

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt ar putea rămâne fără bani, în luna octombrie, din cauza proastei alocări bugetare făcute de Guvern, în aprilie, şi din cauza întârzierii proiectului de rectificare.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat joi că probleme sunt şi la primării, care nu mai au bani pentru plata indemnizaţiilor de handicap.

„Din informațiile pe care le am, înteleg că nu se întâmplă nici săptămâna aceasta (aprobarea rectificării bugetare – n.r.). Asteptăm cu toții. Bineînțeles că e o rectificare importantă, toată lumea are nevoie de sume de bani pentru a putea să ducă mai departe activitatea. Deja sunt UAT-uri (unități administrativ-teritoriale – n.r.) care la sumele pentru handicap (plata indemnizațiilor către persoanele cu dizabilități și a salariilor de care beneficiază însoțitorii acestora – n.r.) se apropie de final cu banii, iar din informațiile de la colegii mei din țară, sunt și direcții generale ale protecției copilului care de luna viitoare rămân fără bani. La noi, sumele pe care avem acum ne ajung până în luna octombrie, rămânând neînchise ultimele două luni ale anului. Bineînteles că și noi așteptăm cu interes această rectificare, vedem dacă ea va rămâne în forma care a apărut pe transparență sau va suferi modificări, pentru că înțeleg că presiunile sunt mari de la toate ministerele și de la toate partidele din cadrul coaliției, să modifice acea rectificare pusă deja pe transparență”, a declarat Marius Oprescu.


Ministerul Finanţelor Publice a publicat, în 13 august, proiectul de ordonanţă privind rectificarea bugetară. Documentul prevede suplimentări de sume la ministerele Sănătăţii, Finanţelor, Dezvoltării. Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale înregistrează o rectificare negativă de 2.781,2 milioane lei, per sold, potrivit digi24.ro.

CITEŞTE ŞI: Ce bani ar putea primi administraţiile locale din Olt, la rectificarea bugetară: În continuare vor avea de suferit cei catalogaţi ca fiind roşii

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

A fost prelungit termenul pentru depunerea ofertelor pentru secțiunea a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești

Publicat

în

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni că a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru contractul de proiectare și execuție a secțiunii a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești, până la sfârșitul lunii septembrie. 

Potrivit unui comunicat al CNAIR, este vorba de procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu – Pitești, secțiunea 2: Boița – Cornetu.

Această prelungire ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoștintă operatorilor economici prin clarificările publicate, informează reprezentanții CNAIR.


Aceștia mai psun că se are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor.

Noul termen pentru depunerea ofertelor este 30 septembrie 2021, ora 15.00.

CITEȘTE ȘI: Funcţionar din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, găsit incompatibil de ANI


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Funcţionar din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, găsit incompatibil de ANI

Publicat

în

Un funcţionar public din cadrul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost găsit în stare de incompatibilitate de inspectorii ANI.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în perioada 2013 – 2019, Marius Uţă a exercitat simultan cu funcția publică de inspector la Compartimentul Energetic – Direcția Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și funcția de administrator în cadrul unor asociații de proprietari/locatari.

Reprezentanţii ANI spun că astfel s-au încălcat prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.


CITEŞTE ŞI: Mamă minoră din Vâlcea, cercetată penal după ce a plecat din spital cu bebeluşul său confirmat cu COVID-19

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

DOLJ: Stadiul lucrărilor de reabilitare a podului de la Bucovăț

Publicat

în

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 552 Craiova-Cetate din județul Dolj se derulează conform graficului, vremea bună permițând constructorului să urmeze planul stabilit. 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, peste 8.000 de tone de asfalt se toarnă, în aceste zile, între kilometrul 12 și kilometrul 17.

La podul de peste râul Jiu, din dreptul localității Bucovăț, se identifică elementele deteriorate pentru a fi înlocuite sau reprate, în funcție de situația în care se găsesc.


„Numeroase forțe sunt angrenate pe șantier pentru ca ritmul de lucru să fie cât mai bun. La podul de peste râul Jiu, din dreptul localității Bucovăț, echipele de muncitori efectuează operațiuni minuțioase de sablare, grunduire și vopsire. În această etapă, specialiștii încearcă să identifice elementele deteriorate pentru ca acestea să poată fi reparate sau înlocuite”, a menționat Vasile.

Traficul de pe tot traseul drumului se desfășoară cu restricții. În zonele în care se efectuează lucrări, circulația este deviată pe trasee alternative, semnalizate corespunzător.

CITEȘTE ȘI: Restricții de circulație pe mai multe străzi din Craiova


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.