AcasăADMINISTRAŢIEReabilitarea termică a blocurilor din Caracal, obiectiv al primăriei. A apărut ghidul...

Reabilitarea termică a blocurilor din Caracal, obiectiv al primăriei. A apărut ghidul de finanţare prin PNRR

spot_img

Primăria Caracal vrea să reabiliteze termic blocurile de locuit din municipiu, cu finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

- Publicitate -

Primarul Ion Doldurea a declarat că unul dintre obiectivele administraţiei pe care o conduce îl reprezintă creşterea eficienţei energetice a clădirilor.

„O componentă foarte importantă din PNRR este reabilitarea clădirilor rezidenţiale şi clădirilor publice. Cele rezidenţiale înseamnă blocurile de locuit. A apărut în sfârşit ghidul, pe care îl aşteptam de foarte mult timp pentru că unul dintre obiectivele pe are le avem în administraţia noastră este tocmai anveloparea blocurilor, deci creşterea eficienţei energetice pentru clădirile multietajate”, a declarat Doldurea.


Edilul a adăugat că, după apariţia ghidului de finanţare, trebuie să se stabilească cuantumul contribuţiei fiecărei părţi implicate.

„A apărut acum acest ghid, se ştie cât e finanţare, dar aşteptăm şi alte amănunte. Mă interesează, fiind proprietate privată, câţi oameni trebuie să fie de acord cu această reabilitare, care vor fi contribuţiile fiecărei părţi. Deşi, undeva scrie că PNRR suportă sută la sută din costuri. Mă miră puţin, dar mă bucură”, a mai spus Ion Doldurea.

Totodată, Primăria Caracal vrea să reabiliteze termic mai multe clădiri aflat în administrare, printre care Liceul „Ioniţă Asan”.


„Avem clădiri rezidenţiale unde se poate face această reabilitare şi mai avem clădiri publice, care pot fi inclusiv reparate parţial sau total, pe lângă creşterea eficienţei energetice. Pe noi ne ajută foarte mult. Până acum se primeau fonduri europene doar pentru clădiri de patrimoniu, care puteau fi introduse în circuitul istoric, acum putem reabilita Liceul Ioniţă Asan, care este tot o clădire de patrimoniu, toate şcolile, toate liceele, sunt clădiri publice care aparţin primăriei şi care pot fi reabilitate energetic, pe aceste fonduri”, a conchis Doldurea.

CITEŞTE ŞI: Primăria Caracal înfiinţează transportul public în comun. Opt microbuze, achiziţionate prin PNRR

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri