Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul Doldurea, întâlnire cu oamenii de afaceri locali pe tema atragerii fondurilor europene şi susţinerii HORECA

Publicat

în

Primarul Municipiului Caracal, Ion Doldurea, le-a prezentat oamenilor de afaceri locali, principalele direcții de acțiune pentru accesarea de fonduri europene în vederea dezvoltării orașului.

Întâlnirea a avut loc, joi, când au fost puse în dezbatere şi o serie de aspecte ce preocupă administrația caracaleană sau care afectează viața locuitorilor urbei precum: curățenia în oraș și în jurul acestuia, colectarea selectivă a gunoiului sau măsuri posibile de susținere a HORECA în contextul COVID.

Cu aceeasi ocazie, alături de echipa de coordonare a proiectelor cu fonduri europene din Primărie, Ion Doldurea a prezentat câteva din domeniile în care s-au inițiat sau se vor scrie proiecte pentru atragerea de fonduri europene.

„Este vorba despre creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal prin reabilitarea acestuia, reabilitarea si dotarea ambulatoriului spitalului dar și o serie de proiecte pentru valorificarea patrimoniului cultural al orașului”, a transmis edilul.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Consiliul Județean Dolj a încheiat contract cu o firmă care va întocmi un plan pentru dezvoltarea județului

Publicat

în

Dezvoltarea județului Dolj, în perioada 2021-2027, se va face conform unui plan întocmit de o firmă specializată în acest sens, un contract fiind semnat joi între specialiști și reprezentanții Consiliului Județean Dolj.  

Potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, în funcție de strategia pe care specialiștii o vor realiza, managementul Consiliului Județean va aplica măsurile cele mai potrivite pentru creșterea nivelului de trai la nivel de județ.

„Se vor realiza investiții în obiective specifice și se va alinia tendințelor în administrație din statele dezvoltate ale Uniunii Europene. Concret, vom cunoaște mai bine care sunt problemele județului și cum să facem să le soluționăm, urmărind dezvoltarea economică a zonei și îmbunătățirea vieții fiecăruia dintre noi. Principiile strategiei vor fi orientate către inovare, creștere și specializare inteligentă și abordare smart. Cetățeanul va avea acces mai ușor la informații, prin digitalizarea relației cu publicul. În plus, 22 dintre angajații Consiliului Județean Dolj vor fi instruiți să aplice această strategie în activitățile curente din cadrul instituției”, a spus Cosmin Vasile.

Planul de management urmează să fie realizat cu ajutorul unei finanțări din fonduri europene pentru dezvoltarea capacității administrative.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

CJ Olt, proiect pentru colectarea selectivă a deşeurilor, în tot judeţul

Publicat

în

Consiliul Judeţean Olt vizează implementarea unui proiect privind colectarea selectivă a deşeurilor în judeţ.

Un prim pas a fost făcut, joi, când a fost aprobat Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor pentru Județul Olt 2020-2025.

Proiectul privind colectarea selectivă a deşeurilor în judeţul Olt va fi implementat cu fonduri europene.

„Este o procedură, un pas în demersul nostru de a relua acest proiect de a avea colectare selectivă a deşeurilor în întreg judeţul”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Din luna martie 2019, a devenit operaţională halda ecologică de deşeuri de la Bălteni, unde sunt depozitate gunoaiele din toate orașele, dar și din comunele Slătioara, Strejești, Cârlogani, Pleșoiu, Valea Mare, Curtișoara, Bârza și Bobicești. Gunoiul este colectat şi transportat de operatorii existenţi din aceste localităţi, până când CJ Olt va desemna în urma licitaţiei un nou operator unic pentru tot judeţul. Halda ecologică de la Bălteni este operată de asocierea Salubris şi Clean Prest Activ.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Clădire din Slatina care găzduieşte mai multe instituţii medicale, reabilitată. Când ar putea demara proiectul CJ Olt

Publicat

în

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, o vorbit despre posibilitatea ca proiectul de reabilitare a clădirii Policlinicii Vechi din Slatina să fie finanţat, în acest an.

Oprescu spune că totul depinde de alocarea bugetară care va fi făcută de la Guvern către forul judeţean.

„În ceea ce priveşte reabilitarea termică, noi avem un studiu de fezabilitate făcut. Aşteptăm să vădem dacă bugetul de anul acesta, în urma aprobării de către Guvern, ne va permite să scoatem la licitaţie acea lucrare care, bineînţelesc, cred că va fi multianuală. Este o sumă destul de mare, de peste 10 milioane de lei şi din acest motiv nu o putem face într-un singur an”, a afirmat preşedintele CJ Olt.

Între timp, în cadrul şedinţei de joi a CJ Olt, aleşii au aprobat un proiect prin care mai multe spaţii din imobilul respectiv au fost scoase la închiriere, procedura fiind prevăzută în Codul administrativ.

„Astăzi am avut pe ordinea de zi un proiect de închiriere a acelor spaţii din clădirea Policlinicii Vechi. Acele spaţii puteam să le dăm, altătdată, în folosinţă gratuită sau în comodat către istituţii publice sau către servicii de utilitate publică să le folosească, dar din păcate, o dată cu noul Cod administrativ, aceste aceste spaţii trebuie închiriate. Astăzi am făcut o procedură de închiriere către servicii publice care îşi desfăşoară activitatea în acea clădire şi cărora le-a expirat contractul”, a declarat Marius Oprescu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.