AcasăADMINISTRAŢIEPortul Corabia din judeţul Olt, reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene. Ce...

Portul Corabia din judeţul Olt, reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene. Ce lucrări sunt programate

Portul Corabia din judeţul Olt va fi reabilitat printr-un amplu proiect cu fonduri europene, accesat de Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu din subordinea Ministerului Transporturilor.

Proiectul are un buget total de 146.168.392,60 lei, din care co-finanțarea din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 104.743.604,69 lei.

„Obiectivul implementării acestui proiect constă în dezvoltarea portului Corabia și creșterea cantității de mărfuri operate în porturile dunărene, contribuind astfel la indicatorul de rezultat 2S6 – Mărfuri transportate pe căi navigabile interioare”, se arată într-un comunicat al Companiei.


Perioada de implementare a proiectului este de 48 de luni, cu termen de finalizare în 31 noiembrie 2023.

În cadrul proiectului se vor realiza următoarele:

Cheu vertical de palplanșe metalice pe întreaga lungime a danelor D2 ÷ D10 (parțial D10, pe 70 ml), pe o lungime de 1.091 ml (1.138 ml cu închideri laterale);


Platformă betonată cu lățimea de 10 m amenajată în spatele cheului, având o suprafață de 13.900 mp;

Modernizare drum de incintă portuară cu o lungime de 1.390 m;

Rețele de alimentare cu apă, instalații de stingere a incendiilor, rețele electrice, iluminat public;

Dragaje pentru asigurarea adâncimilor de acostare (aproximativ 360.000 mc).

Acest proiect a fost depus în cadrul Axei Prioritare 2 „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient”. Obiectiv Specific 2.4 „Creşterea volumului de mărfuri tranzitate prin terminale intermodale şi porturi”, fiind cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

CITEŞTE ŞI: Locuri de muncă la stat, în judeţul Olt. Unde se fac ANGAJĂRI

- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri