Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Oprescu: “Slătinenii s-au obișnuit de-a lungul timpului cu un anumit nivel al serviciilor publice”

Avatar

Publicat

în

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a declarat că, după implementarea tuturor proiectelor cu fonduri europene accesate de Primăria Slatina, reşedinţa judeţului va deveni cu adevărat „Smart City”.

Marius Oprescu a opinat că cel de al doilea mandat al primarului Emil moţ este „o nouă provocare”.

„Îl felicit și eu pe domnul primar Emil Moț, pentru învestirea în noul mandat, care înseamnă o nouă provocare. Sunt lucruri pe care le-am promis în campania electorală și pe care trebuie să reușim să le facem, pentru că de fiecare dată noi am venit în fața cetățenilor cu lucruri pe care le-am promis și le-am realizat. Sunt convins că toate proiectele pe care domnul primar le-a început în primul mandat și care în momentul de față nu au intrat în faza de realizare a lor, pentru că este greu să scrii un proiect și să-l aprobi, iar apoi să treci la faza de execuție, toate cele pe fonduri europene, după ce vor fi implementate putem vorbi la Slatina de conceptul Smart City”, a declarat Oprescu.


Preşedintele forului judeţean a ţinut să îl felicite pe Emil Moţ.

„Slătinenii s-au obișnuit de-a lungul timpului cu un anumit nivel al serviciilor publice și sunt convins că acest nivel va fi dus pe o treaptă superioară în urma realizării acestora. Probabil peste patru ani campania electorală va fi dusă pe proiecte de un alt nivel și pe o altă concepție. Sunt convins de acest lucru și, de ce nu, putem vorbi de acum de un concept de Smart City, la Slatina. Îl felicit pe domnul primar pentru toate aceste proiecte pe care le are în curs de implementare și aceste lucruri se vor vedea”, a conchis Marius Oprescu.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

FOTO| Strada Vintilă Vodă din Slatina, închisă în întregime. Pe unde vor ocoli şoferii

Avatar

Publicat

în

Strada Vintilă Vodă din Slatina se închide de tot, după ce până în prezent s-a putut circula pe porţiunea de la fostul magazin „Oltul” şi până la intersecţia cu strada Vederii.

Astfel, şoferii vor fi direcţionaţi pe strada Ghiocei, paralelă cu Vintilă Vodă, tot până în intersecţia cu strada Vederii şi mai departe, pe bulevardul Nicoale Titulescu.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. S-a închis strada Vintilă Vodă din Slatina. Pe unde se poate ocoli


Directorul Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public (DASIP), Claudiu Dascălu, a declarat că se aşteaptă avizul poliţiei.

„Constructorul urmează să închidă şi cealaltă porţiune a străzii Vintilă Vodă pentru finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă şi canal. Noi am trasat un marcaj temporar, am montat stâlpişor şi, atunci când poliţia va da ok-ul, traficul rutier va fi deviat pe strada Ghiocei. Totodată, pe această stradă au fost montate indicatoare cu oprirea interzisă”, a declarat Dascălu.

CITEŞTE ŞI: FOTO: De astăzi, se ridică maşinile parcate pe bulevardul Nicolae Titulescu din Slatina. Cât va fi menţinută noua restricţie


Pe Vintilă Vodă se desfăşoară lucrări de reabilitare şi extindere a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Trei puncte de prim ajutor, în Slatina, pe perioada Codului Portocaliu de Caniculă

Avatar

Publicat

în

Municipalitatea slătineană a operaţionalizat trei puncte de asistenţă medico-socială, în urma avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie cu privire la preconizarea temperaturilor caniculare pentru perioada următoare.

Containerele care au fost amenajate ca Puncte de informare și asistență medico- sociala sunt în trei zone intens circulate din municipiu si anume: la Fântâna Speranței, în piața Zahana, în zona Poliției Circulație.

„Situate în zone intens circulate, în apropierea piețelor și a intersecțiilor mari, aceste puncte temporare de lucru ale Directiei de Asistență Socială Slatina, oferă tuturor celor care le trec pragul servicii de prim-ajutor și informații despre PREVENIREA EFECTELOR PATOLOGICE ALE CALDURII”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Slatina.


Punctele de informare și asistență medico-socială, dotate corespunzător (climatizare, truse de prim ajutor, dozatoare de apă, etc.), vor fi activate doar în condiții de avertizare meteorologică (începând cu codul galben)  după următorul program:

luni – vineri, între orele 10:00 – 18:00

sâmbăta, între orele 10:00 – 14:00.


„Ţinând cont de faptul ca înca ne aflăm într-o perioadă de pandemie, cetatenii vor primi, la solicitare, și informatii și sfaturi utile prevenirii infecției cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Activitatea se va desfășura cu respectarea tuturor masurilor specifice perioadei pandemice actuale. Asistența și consilierea medicală sunt asigurate de personalul medical din cadrul Directiei de Asistență Socială Slatina (medicină școlară sau comunitară) pe bază de grafic de lucru astfel încât să nu fie afectată activitatea de la locul principal de muncă”, mai arată sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Târgu Jiu: A doua etapă a dezinsecției din acest an va avea loc duminică

Octavia Hantea

Publicat

în

A doua etapă a dezinsecției din acest an va avea loc duminică, începând cu ora 19.00, anunţă Primăria Târgu Jiu. 

De această dată este vorba de aviotratament, prima etapă desfășurându-se la sol.

Acțiunea face parte dintr-o serie de şase etape de dezinsecție prevăzute pentru acest an.


Primăria Municipiului Târgu Jiu atenționează apicultorii să ia din timp măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.