Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Noi detalii despre colectarea gunoiului, în judeţul Olt. Ce spune preşedintele CJ

Publicat

în

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a vorbit despre stadiul implementării Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor. Dacă în cazul administrării depozitului de la Bălteni procedura de atribuire a fost finalizată de acum doi ani, şeful forului judeţean speră ca în acest an să se finalizeze şi colectarea de la populaţie a gunoiului, activitate pe care o va face o singură firmă.

Marius Oprescu a explicat că administraţiile locale au dificultăţi în ceea ce priveşte depozitarea deşeurilor pentru că nu reuşesc să găsească operatori economici pentru ridicarea gunoiului.

 Acestă situaţie va mai exista, probabil, până când vom da drumul la managementul deşeurilor la nivelul întregului judeţ. Până atunci, toate UAT-urile trebuie să-şi caute operatori şi să strângă gunoiul. Gunoiul poate fi depus la groapa ecologică de la Bălteni, prin staţiile de transfer pe care le au în judeţ. Există un operator care gestionează depozitul şi cele cinci staţii de transfer din judeţ. Toate aceste servicii trebuie făcute până în momentul în care vom putea face colectarea la nivelul judeţului”, a declarat Oprescu.


Şeful CJ speră ca, până la finalul anului, să exisnte un singur operator de salubritate pe tot judeţul.

„Suntem în procedură de licitaţie. Ştiţi foarte bine că, în urmă cu aproximativ doi ani, a fost adjudecat acest contract. Nu au reuşit să-şi îndeplinească obligaţiile, conform contractului, a trebuit să-l reziliem şi l-am scos din nou la licitaţie. Să sperăm că anul acesta vom avea operator unic în tot judeţul, care va colecta gunoaiele”, a afirmat Marius Oprescu.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

FOTO | Centru Medical nou cu patru cabinete unde vor veni medici specialişti, în Piatra-Olt. Investiţia, din bugetul local

Publicat

în

Patru noi cabinete medicale, unde se vor realiza consultări de către medici specialişti, au fost realizate printr-un proiect finanţat de Primăria oraşului Piatra-Olt, în noul Centru Medical din localitate.

Centrul Medical funcţionează într-un fost sediu al administraţiei financiare, iar administraţia locală a investit 76.160 lei, TVA inclusă, pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii şi pentru crearea celor patru cabinete medicale.

CITEŞTE ŞI: Casa de Cultură din Piatra Olt, reabilitată din temelii. Proiectul a intrat în linie dreaptă


Primarul oraşului, Nicuşor Rada, a declarat că în cadrul Centrului se vor realiza consultaţii de către medici specialişti. Totodată, în incintă va exista şi un cabinet pentru recuperare medicală şi kinetoterapie. De asemenea, există colaborări cu medici cardiologi, neurologi sau specialişti în boli interne.

„Am iniţiat un proiect de hotărâre care a şi fost aprobat de consiliul local pentru înfiinţarea acestui centru medical. Investiţia a fost făcută la cererea oamenilor din localitatea Piatra-Olt. Ca de fiecare dată, ascultăm solicitările locuitorilor oraşului nostru şi, în măsura în care bugetul ne permitem, le şi rezolvăm problemele. Şi această investiţie face parte din viziunea administraţiei noastre pentru creşterea nivelului de trai din oraş. Vor urma şi altele, pe care le vom anunţa, la momentul potrivit”, a declarat primarul Nicuşor Rada.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Au început lucrările pentru extinderea reţelelor de apă şi canal din Piatra Olt. Pe ce străzi se intervine


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Proiect cu fonduri europene pentru extinderea reţelelor de apă potabilă, din trei localităţi din judeţul Olt

Publicat

în

Contractul pentru execuţia contractului „Extinderea facilităților de captare, înmagazinare și tratare apă potabilă în aglomerarea Bălteni-Perieți-Schitu” a fost semnat, potrivit unui comunicat remis de CAO.

Acesta este unul dintre cele 26 contracte de lucrări din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata din județul Olt în perioada 2014 – 2020”, în valoare de 1.147.116.622,49 lei fără TVA, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM).

Contractul „Extinderea facilităților de captare, înmagazinare și tratare apă potabilă în aglomerarea Bălteni-Perieți-Schitu” a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu, asocierii S.C. WAGRAMER TERMO 2000 S.R.L.- S.C.CONDOR PADURARU S.R.L,- S,C.AMPER S.R.L. – S.C.AQUASPECIALIST S.R.L, lider de asociere fiind S.C. WAGRAMER TERMO 2000 S.R.L.. Valoarea contractului este de 8.669.023,38 lei fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co- finanțare din Bugetul Local.


CITEŞTE ŞI: Fonduri europene pentru reabilitarea reţelei de apă şi canal din Corabia. Astăzi s-a semnat contractul

Durata totală de execuție este de 34 luni (6 luni durata de execuție a proiectului, 25 de luni perioada efectivă de executare a lucrărilor, 3 luni perioada de teste), la care se adaugă 36 de luni – perioada de notificare a defectelor.

Prin intermediul contractului CL 25 se vor realiza lucrări de:
• Extindere front captare Bălteni;
• Extindere gospodărie de apă Bălteni, prin realizare:
o Stație de tratare Bălteni;
o Rezervor de înmagazinare a apei V = 400 mc (metalic);
o Camera de vane și stație de pompare apă potabilă (pentru localitățile Pereți și Schitu);
o Bazin de retenție ape de la spălare filtre.


CITEŞTE ŞI: Prima comună din Olt unde este sistată furnizarea apei, pe timpul nopţii, din cauza oamenilor care îşi udă grădinile din reţeaua publică

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Slatina: Unde va fi amplasată prima staţie pentru încărcarea vehiculelor electrice

Publicat

în

Consilierii locali slătineni urmează să aprobe un proiect de hotărâre prin care declară de uz public o suprafaţă de teren din zona bazinului didactic de înot din strada Crişan.

Este vorba despre 1.336 de metri pătraţi , teren pe care va fi amplasată o staţie de încărcare vehicule electrice, achiziţionată în cadrul proiectului finanţat cu fonduri europene „Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic”.

Municipalitatea slătineană are în plan să achiziționeze cinci stații de încărcare electrice, atât pentru autoturisme cât și pentru autobuze, prin diverse proiecte finanţate din fonduri externe.


CITEŞTE ŞI: Fonduri europene pentru dotarea Spitalului Slatina cu aparatură medicală modernă. Proiectul, aprobat de CJ Olt

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.