Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Noi detalii despre colectarea gunoiului, în judeţul Olt. Ce spune preşedintele CJ

Publicat

în

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a vorbit despre stadiul implementării Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor. Dacă în cazul administrării depozitului de la Bălteni procedura de atribuire a fost finalizată de acum doi ani, şeful forului judeţean speră ca în acest an să se finalizeze şi colectarea de la populaţie a gunoiului, activitate pe care o va face o singură firmă.

Marius Oprescu a explicat că administraţiile locale au dificultăţi în ceea ce priveşte depozitarea deşeurilor pentru că nu reuşesc să găsească operatori economici pentru ridicarea gunoiului.

 Acestă situaţie va mai exista, probabil, până când vom da drumul la managementul deşeurilor la nivelul întregului judeţ. Până atunci, toate UAT-urile trebuie să-şi caute operatori şi să strângă gunoiul. Gunoiul poate fi depus la groapa ecologică de la Bălteni, prin staţiile de transfer pe care le au în judeţ. Există un operator care gestionează depozitul şi cele cinci staţii de transfer din judeţ. Toate aceste servicii trebuie făcute până în momentul în care vom putea face colectarea la nivelul judeţului”, a declarat Oprescu.

Şeful CJ speră ca, până la finalul anului, să exisnte un singur operator de salubritate pe tot judeţul.

„Suntem în procedură de licitaţie. Ştiţi foarte bine că, în urmă cu aproximativ doi ani, a fost adjudecat acest contract. Nu au reuşit să-şi îndeplinească obligaţiile, conform contractului, a trebuit să-l reziliem şi l-am scos din nou la licitaţie. Să sperăm că anul acesta vom avea operator unic în tot judeţul, care va colecta gunoaiele”, a afirmat Marius Oprescu.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Un grup polonez construieşte sere lângă Târgu Jiu. 1.000 noi locuri de muncă

Publicat

în

1.000 de noi locuri de muncă în activitatea de producție se vor înființa la Târgu Jiu, cunoscutul grup polonez CITRONEX fiind deja interesat, pentru început, de achiziționarea a 22 de hectare de teren în zona Ciocârlău. Aici se vor înființa sere pentru cultivarea de roșii, solariile urmând să aibă activitate tot anul.

Potrivit primarului Marcel Romanescu, în următorii ani, societatea dorește să ajungă până la 50 de hectare cultivate, urmând ca inițial să angajeze 250 de persoane, iar la atingerea obiectivului menționat să aibă deja 1000 de salariați de aici.

„Este o investiție importantă, de care avem nevoie, mai ales prin prisma noilor locuri de muncă. Modernizarea orașului, investițiile pe care noi le facem în infrastructură, transformă municipiul într-o localitate tot mai atractivă pentru investitori. Creșterea numărului de locuri de muncă și încurajarea concurenței duc la creșterea salariilor din toate domeniile. Toate proiectele pe care le derulăm au ca scop transformarea municipiului Târgu Jiu într-o localitate modernă, dezvoltată, care să concureze cu cele mai importante municipii din vestul țării”, a declarat edilul.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Circulaţia rutieră în Pasajul Universităţii din Craiova va fi închisă duminică

Publicat

în

Circulaţia rutieră în Pasajul Universităţii din Craiova va fi închisă, în data de 7 martie, în vederea executării lucrărilor de reparaţii poartă de gabarit-Casa Studenților.  

Primăria Craiova anunță că circulația rutieră în Pasajul Universităţii va fi restricționată, duminică, între orele 08:00- 17:00.

„Solicităm conducătorilor auto să circule cu atenție și să se conformeze semnalizărilor rutiere ce vor fi instituite”, anunță reprezentanții Primărie Craiova.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

În 10 localități din județul Dolj se vor realiza cămine de branșament pentru apă complet echipate

Publicat

în

Un nou contract ce vizează proiectare și execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”, a fost semnat joi la sediul Companiei de Apă Oltenia. 

În baza acestui contract, spun reprezentanții instituției, în 10 localități din județul Dolj vor fi realizate cămine de branșament complet echipate, incluzând apometre cu citire la distanță, și vor fi realizate racorduri la sistemele de canalizare.

Acesta este al doisprezecelea contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020” și  a fost câștigat GRUP PRIMACONS S.R.L. (Lider), FLUID GROUP HAGEN S.R.L. (asociat), HIDRO DESIGN S.R.L. (asociat), la o valoare de 37.380.281,00 LEI (fără TVA).

Contractul prevede realizarea de branșamente la rețeaua de distribuție a apei potabile, achiziția și montarea unor cămine de branșament complet echipate (cu apometre Dn20 / Dn25 / Dn50, toate cu citire la dinstanță), precum și realizarea racordurilor la sistemele de apă uzată în localitățile Calafat, Bechet, Dăbuleni, Sărata, Breasta, Ișalnița, Malu Mare, Preajba, Plenița, Castrele Traiane, astfel:

Calafat – 1755 cămine de branșament, 452 racorduri

Bechet – 1057 branșamente, 98 cămine de branșament

Dăbuleni – 1648 branșamente, 2086 cămine de branșament

Sărata – 413 branșamente

Breasta – 291 branșamente, 469 cămine de branșament, 344 racorduri

Ișalnița – 303 branșamente, 769 cămine de branșament

Malu Mare – 374 branșamente, 551 cămine de branșament

Preajba – 168 branșamente, 316 cămine de branșament

Plenița – 274 branșamente, 1357 cămine de branșament, 960 racorduri

Castrele Traiane – 135 branșamente, 193 cămine de branșament

În plus, spun reprezentanții CAO, vor fi achiziționate și cinci terminale pentru citirea de la distanță a apometrelor.

Durata de proiectare a lucrărilor (inclusiv obținerea Autorizației de Construire) este de patru luni, iar durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 26 luni.

Perioada de garanție este de 36 luni.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.