Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Marele proiect al CAO pentru dezvoltarea şi extinderea reţeleor de apă şi canal din Olt, în linie dreaptă. Stadiul fiecărui contract

Publicat

în

Proiectul cu finanțare europeană “Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020” a intrat în linie dreaptă, potrivit unui comunicat remis de Compania de Apă Olt.

Contractul de lucrări pentru extinderea rețelelor de canalizare pentru comunele Șerbăneşti și Crâmpoia, în valoare de 31 milioane lei, a fost semnat vineri. Prin această invrstiţie se extinde rețeaua de canalizare cu 20 de kilometri la Șerbănești și cu 16 kilometri la Crâmpoia.

Săptămâna viitoare, se semnează contractul de lucrări pentru extinderea rețelelor de apă şi canalizare pentru Dragăneşti-Olt și Dăneasa, în valoare de 32 milioane lei. La Dragăneşti-Olt se va extinde rețeaua de apă cu 19 kilometri și rețeaua de canalizare cu 16 kilometri.


La Dăneasa se va extinde rețeaua de apă cu aproximativ 15 kilometri.

Au fost emise ordinele de începere lucrărilor pentru Piatra-Olt – Găneasa şi Vișina, iar firmele care au câștigat licitațiile pregătesc organizarea șantierelor. La Piatra-Olt se va extinde rețea de canalizare cu 20 de kilometri, la Găneasa cu 5,3 kilometri, iar la Vișina cu 15, 5 kilometri.

Contractul pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată din municipiul Slatina este în curs de semnare, valoarea contractului fiind de aproximativ 97 milioane lei.


Rețeaua de apă se va extinde cu 10,10 kilometri și se va reabilita pe 26, 04 kilometri, iar rețeaua de canalizare se va extinde cu 23, 71 kilometri. Se vor reabilita și 30, 28 kilometri rețea de aductiune.

Contractul pentru construirea unui depozit de nămol, lângă  Stația  de Epurare Slatina, este  în evaluare, valoarea acestuia fiind de 12 milioane lei.

Tot în evaluare este și contractul pentru construirea celor două stații de tratare a apei de la  Slatina, valoarea contractului fiind de 52 milioane lei.

În noiembrie, se vor depune ofertele pentru atribuirea contractului  pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din municipiul Caracal, valoarea acestuia fiind de 110.450.411 lei.

Rețeaua de apă se va reabilita pe 53 de kilometri și se va extinde cu 7,4 kilometri, iar rețeaua de canalizare se va reabilita pe 13, 66 kilometri și se va extinde cu 18, 66 kilometri. Contractul  pentru reabilitarea stației de epurare de la Caracal, investiție în valoare de 37 milioane lei este în analiză.
Contractul pentru extinderea rețelelor de apă din Scornicești este în evaluare, investiția pe care Compania de Apă Olt o va face aici fiind de 28 milioane lei.

Rețeaua de apă se va extinde cu 20 de kilometri, iar rețeaua de canalizare cu 20,7 kilometri.

Tot în evaluare este și contractul pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată din Corabia, contract cu o valoare de aproximativ 54 milioane lei.
Rețeaua de apă se va extinde cu 17 kilometri, rețeaua de canalizare cu 31 kilometri și se vor reabilita 15,5 kilometri de rețea de canalizare.

În evaluare se află și contractele pentru extinderea stațiilor de epurare din Corabia și Vișina.

Contractul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din Potcoava este și el în evaluare. Compania de Apă Olt va investi la Potcoava 30 de milioane lei pentru extinderea a 27 ,3 kilometri rețea de apă și 11,5 kilometri rețea de canalizare.

În evaluare se află și contractele pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare pentru aglomerările Rusăneşti- Tia Mare- Izbiceni- Giuvărăşti, Băbiciu- Scărişoara- Gostavăţu, Fărcaşele- Dobrosloveni.

Pentru Balş, licitatia celor două contracte pentru extinderea şi reabilitarea rețelelor de apă și canalizare va fi lansată în octombrie, valoare acestora fiind de aproximativ 73 milioane lei. Rețeaua de apă se va reabilita pe 17, 54 kilometri, rețeaua de canalizare pe 8,12 kilometri și se va face extinderea cu 5,3 kilometri a rețelei de apă și cu 4,53 kilometri a rețelei de canalizare.

Și contractele pentru îmbunătățirea facilităților de tratare a apei pentru Corabia, extinderea stației de tratare a apei din Balș, construirea stațiilor de epurare de la Șerbănești, Schitu, Tia Mare, Rusăneşti, Fărcaşele și Scărişoara sunt în  analiză.

“Colegii mei din cadrul Unitatii de Implementare a Proiectului din cadrul Companiei de Apă Olt lucrează intens atât la birou, cât și pe teren pentru ca, în cel mai scurt timp, să deschidem șantierele în toate cele 25 de localități unde vom face investiții în modernizarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare. Obiectivul nostru este să avem o infrastructură modernă în municipii și orașe, să oferim oltenilor  apă de cea mai bună calitate și să le aducem la poartă rețelele de apă și canalizare. Noi suntem parte din fiecare din fiecare comunitate”, a declarat Cătălin Ușurelu, directorul general al CAO.

Proiectul “Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020” care are o valoare de 240 de milioane de euro, Compania de Apă Olt va face investiții în 25 de localități din județul Olt.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Caracal: Copacii uscaţi din Parcul Poroineanu au fost transformaţi în sculpturi

Publicat

în

Proiectul inițiat de Primăria Municipiului Caracal de recuperare a arborilor uscați din Parcul Constantin Poroineanu a prins viață.

Cei cinci sculptori invitați să pună în valoare 10 copaci uscați din parc au finalizat lucrările, vineri seară.

„Adevărate opere de arhitectură peisagistică au luat locul vechilor copaci gata să se prabușească. ​Sculpturile au fost efectuate în firidă (în interiorul arborelui) pentru a fi mai bine protejate”, anunță reprezentanții Primăriei Caracal.


Cei cinci sculptori participanți sunt: Gabi Rizea (Craiova)- Fata din plop, Micul Înger; Ioan Ungur (Târgu Mureș)- Ileana Cosânzeana, Fetița cu flori; Gabriel Pătrașc (Ilfov)- Fata verde, Metamorfoză; Viorel Rădăcină( Brașov)- Cunoaștere, Rugăciune; Adrian Voican (Vâlcea)- Îmbrățișare, Spirit de copac.

CITEȘTE ȘI: DOLJ: Lucrările de restaurare a culelor din Brabova și Cernătești, aproape de final. Ce alte investiții a mai anunțat președintele CJ

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Slatina | Ultimele informaţii despre reabilitarea străzii Piteşti. Se aşterne primul strat de asfalt (VIDEO&FOTO)

Publicat

în

Traficul rutier urmează să se reia în condiţii normal pe strada Piteşti din Slatina, tronsonul dintre sensurile giratorii de la magazinul Dedeman şi până la Hanul Cireaşov.

Constructorul a început asfaltarea, la ora transmiterii acestei ştiri fiind aplicat primul strat pe acest tronson.

În prezent, şoferii care vin dinspre strada Cireaşov şi dinspre comuna Valea Mare trebuie să ocoloească pe următoarea rută: strada Prelungirea Piteşti – strada Grigore Alexandrescu – strada Carol I – strada Oituz.


Proiectul Primăriei Slatina vizează străzile Constantin Brâncoveanu, Oituz şi Piteşti, care preiau traficul greu din oraş.

Investiția depășește 35 de milioane de lei, fondurile fiind alocate din bugetul local. Autoritățile au inclus în proiect lucrări ample de modernizare, care presupun refacerea totală a carosabilului, dar și consolidarea zidului de sprijin al străzii Oituz și pasarele pietonale.

CITEŞTE ŞI: ANGAJĂRI la Jandarmerie. Sunt scoase la concurs 700 de locuri, din SURSĂ EXTERNĂ, iar înscrierile încep mâine


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Parapete rutiere cu cabluri, montate pe Transalpina și Transfăgărășan

Publicat

în

25 de kilometri de parapete cu cabluri vor fi montați pe Transalpina și Transfăgărășan, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit o ofertă la licitația organizată în acest sens. 

Până la termenul limită din data de 1 septembrie, la licitația CNAIR a depus ofertă asocierea Winchmore Management Group (Leader) – Tesaro Kit Construct, scrie economica.net.

Valoarea totală estimată a acordului-cadru este de 20,35 de milioane de lei, iar durata acestuia este de 36 de luni, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).


Prin montarea parapatelor rutiere cu cabluri, CNAIR anticipează o creștere a gradului de siguranță rutieră pe sectoarele de drum periculoase, prin protejarea vehiculelor împotriva intrărilor pe celălalt sens de circulație sau a ieșirilor de pe platforma drumului.

CNAIR are în vedere montarea parapetelor cu cabluri pe toata rețeaua de drumuri naționale, dar prioritare sunt DN7 Transfăgărășan și DN67C Transalpina, având în vedere gradul ridicat de accidente rutiere, din cauză că traseul este unul periculos, „cu multe viraje și curbe în ac de păr, iar riscul căderii în afara părții carosabile este destul de mare”.

Reprezentanții CNAIR precizează că astfel de parapet a fost montat în 2017 pe DN2, supranumit Drumul Morții, în zona localității Afumați.


„Proiectul pilot a s-a dovedit a fi un succes datorită faptului că de la montare nu s-a mai produs niciun accident grav soldat cu victime decedate”, spun reprezentanții CNAIR.

CITEȘTE ȘI: Activităţile economice se închid de la 18.00, în localităţile unde incidenţa COVID trece de 4 la 1.000

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.