Connect with us

ADMINISTRAŢIE

La Corabia, se refac trotuarele, parcările, marcajele rutiere şi apar piste pentru biciclişti. Proiect cu fonduri europene, deja semnat

Publicat

în

A fost semnat contractul de proiectare și execuție al proiectului „Investiţii integrate pentru creşterea mobilităţii în oraşul Corabia”, în valoare de aproape 23 milioane lei.

Potrivit primarului Iulică Oane, este un proiect în valoare de 22.871.502,50 lei,  care va permite administrației să repare trotuarele din oraş, aflate într-o stare accentuată de degradare.

Obiectivul general al proiectului vizează cresterea mobilităţii urbane în oraşul Corabia, prin dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, accesibil şi durabil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon.


Principalele lucrări de intervenţie, din cadrul proiectului, vor fi:

– amenajarea de parcări de scurtă durată pentru biciclete: 15 locații pe străzile Cuza Vodă, Roșeți, T. Vladimirescu, Grivița Roșie și b-dul 1 Mai. O locație va cuprinde mai multe elemente specifice care sunt necesare parcării bicicletelor pe termen scurt;

– înfiinţarea sistemelor de închiriere a bicicletelor – sisteme de bike-sharing (sbs), se vor realiza 2 zone de parcare a bicicletelor de lungă durată, de unde acestea se pot și închiria, fiind poziționate astfel: b-dul 1 Mai tronson 1 – b-dul 1 Mai tronson 2;


– piste de cicliști pe o lungime totală de 11.044 ml pentru următoarele străzi: bld. bucurești, b-dul. 1 mai, b-dul. Nicolae Titulescu, str. C.A. Rosetti, str. Frații Golești, str. Mihail Kogălniceanu, str.Ștefan cel Mare;

– amenajarea de treceri pentru pietoni. Pe fiecare sens de circulație înainte de trecerea de pietoni se vor amenaja „speed-bumpere” pentru încetinirea vehiculelor și pentru evitarea accidentelor;

– intervenții la infrastructura pietonală pe o lungime de aproximativ 30 km, reabilitarea și lărgirea trotuarelor existente;

– marcaj rutier pentru reconfigurarea parcărilor așa încât autovehiculele să nu mai poată parcă în zona colțurilor intersecțiilor afectând vizibilitatea din intersecții și punând în pericol pietonii și cicliștii.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

A fost prelungit termenul pentru depunerea ofertelor pentru secțiunea a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești

Publicat

în

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni că a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru contractul de proiectare și execuție a secțiunii a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești, până la sfârșitul lunii septembrie. 

Potrivit unui comunicat al CNAIR, este vorba de procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu – Pitești, secțiunea 2: Boița – Cornetu.

Această prelungire ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoștintă operatorilor economici prin clarificările publicate, informează reprezentanții CNAIR.


Aceștia mai psun că se are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor.

Noul termen pentru depunerea ofertelor este 30 septembrie 2021, ora 15.00.

CITEȘTE ȘI: Funcţionar din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, găsit incompatibil de ANI


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Funcţionar din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, găsit incompatibil de ANI

Publicat

în

Un funcţionar public din cadrul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost găsit în stare de incompatibilitate de inspectorii ANI.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în perioada 2013 – 2019, Marius Uţă a exercitat simultan cu funcția publică de inspector la Compartimentul Energetic – Direcția Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și funcția de administrator în cadrul unor asociații de proprietari/locatari.

Reprezentanţii ANI spun că astfel s-au încălcat prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.


CITEŞTE ŞI: Mamă minoră din Vâlcea, cercetată penal după ce a plecat din spital cu bebeluşul său confirmat cu COVID-19

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

DOLJ: Stadiul lucrărilor de reabilitare a podului de la Bucovăț

Publicat

în

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 552 Craiova-Cetate din județul Dolj se derulează conform graficului, vremea bună permițând constructorului să urmeze planul stabilit. 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, peste 8.000 de tone de asfalt se toarnă, în aceste zile, între kilometrul 12 și kilometrul 17.

La podul de peste râul Jiu, din dreptul localității Bucovăț, se identifică elementele deteriorate pentru a fi înlocuite sau reprate, în funcție de situația în care se găsesc.


„Numeroase forțe sunt angrenate pe șantier pentru ca ritmul de lucru să fie cât mai bun. La podul de peste râul Jiu, din dreptul localității Bucovăț, echipele de muncitori efectuează operațiuni minuțioase de sablare, grunduire și vopsire. În această etapă, specialiștii încearcă să identifice elementele deteriorate pentru ca acestea să poată fi reparate sau înlocuite”, a menționat Vasile.

Traficul de pe tot traseul drumului se desfășoară cu restricții. În zonele în care se efectuează lucrări, circulația este deviată pe trasee alternative, semnalizate corespunzător.

CITEȘTE ȘI: Restricții de circulație pe mai multe străzi din Craiova


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.